Studentie, Uncategorized

Cercetătorii USAMV Cluj premiaţi în cadrul Salonului Internaţional de Inventică – PRO INVENT 2016

Salonul Internaţional de Inventică

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca a participat în perioada 23-25 martie 2016, la cea de-a XIV-a ediţie a Salonului Internaţional de Inventică – PRO INVENT 2016, Cluj-Napoca. Evenimentul a fost organizat de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi a Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, Filiala Cluj.

Rezultatele cercetărilor prezentate de USAMV Cluj-Napoca în cadrul acestui Salon s-au bucurat de un mare interes din partea publicului vizitator, fiind de asemenea unanim apreciate de către organizatorii evenimentului.

În cadrul galei de premiere, juriul Salonului Internaţional de Inventică – PRO INVENT 2016, Cluj-Napoca, a decernat 25 premii pentru cele mai importante dintre realizările din activitatea de cercetare a cadrelor didactice şi cercetătorilor din cadrul USAMV Cluj-Napoca, şi anume:

– Diploma de Excelenţă şi Premiul special PRO INVENT, au fost acordate autorilor:  Liviu Al. Mărghitaş şi colectivul, pentru obţinerea: „Gel pentru mamite – Apifitomast”;

– Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor:  Gheorghe Adrian Martău, Leopold Loredana, Dan C. Vodnar, pentru: „Procedeu de obţinere a jeleului cu nanoparticule de aur”;

– Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Boglarka Domokos, Liana Salanţă, Maria Tofană, Carmen Pop, pentru: „Obţinerea unei băuturi funcţionale din suc verde de grâu”;

– Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Nicoleta Borza, Liana Salanţă, Elena Mudura, Carmen Pop, pentru: „Obţinerea unor băuturi din miere, măceşe (Rosa canina) şi ghimber (Zingiber officinale) (Măceşemel şi Ghimbimel)”;

– Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, a fost acordate autorilor: Racolţa Emil, Hodrea Marta, pentru: „Compoziţie de halva dietetică, compoziţie de halviţă dietetică, procedeu de obţinere a halvalei dietetice şi procedeu de obţinere a halviţei dietetice”;

– Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Vlad Mureşan, Racolţa Emil, Socaciu Carmen, Muste Sevastiţa, Mureşan Elena Andruţa, pentru: „Compoziţie şi procedeu de obţinere pentru pastă vegetală din seminţe oleaginoase integrale”;

– Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorului: Dan Cristian Vodnar, pentru: „Procedeu de obţinere a peliculei bioactive cu activitate antimicrobiană”;

– Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Vodnar Dan Cristian, Pop Oana Lelia, Carmen Socaciu, pentru: „Procedeu de obţinere a etichetelor antimicrobiene şi utilizări”;

– Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Olar Mihai, Olar Marius Viorel, Olar Viorica, Sima Nicuşor Flavius, Zaharia Adrian, Cighi Vasile Simion, Răducu Camelia Maria, Bărbieru Victor Adrian, Merce Cristian Călin, Duda Bogdan Matei, Marchiş Zamfir Ioan, Dărăban Stelian Vasile, pentru: „Soiul de Festuca arundinacea Schreber (Păiuş înalt) Marvla”;

– Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Fărcaş Anca, Socaci Sonia, Tofană Maria, pentru: „Premix funcţional cu borhot de malţ destinat obţinerii produselor de panificaţie. Procedeu de obţinere şi utilizări”;

– Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Oroian Ioan Gheorghe, Odagiu Antonia Cristina Maria, Racz Csaba Pal, Paulette Laura Eugenia, Covrig Ilie, Tăut Ioan, Bordea Daniela, pentru: „Tehnologie de îmbogăţire cu seleniu organic a usturoiului”;

– Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Emanuel Vamanu, Alexandru Petre, pentru realizarea: „ROMLABHOUSE – Sistem automatizat pentru cultivarea ciupercii Lentinula edodes la nivel de laborator”;

– Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Dorel Hoza, Radu Barascu, Marian Velcea, pentru: „Procedeu de producere a „Pomi modulari” – prin altoire dublă/multiplă”;

– Diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur cu Menţiune specială, au fost acordate autorilor: Marian Velcea, Florin Stănică, Adrian Peticilă, pentru: „Metoda de monitorizare a creşterii pomilor fructiferi prin analiza de imagine”;

– Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Roxana Ioana Suciu, Simona Maria Man, Adriana Păucean, pentru obţinerea: „Brioşe aglutenice cu adaos de făină de gutui”;

– Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Racolţa Emil, Vlad Mureşan, pentru: „Compoziţie de halva din seminţe de dovleac, compoziţie de tahân şi procedeu de obţinere a tahânului din seminţe de dovleac”;

– Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Alexandra Suciu, Sevastiţa Muste, Andruţa Mureşan, Crina Mureşan, Anamaria Pop, pentru obţinerea: „Lichior din fructe de goji cu lapte de migdale”;

– Diploma de Excelenţă, a fost acordată autorilor: Fodor Cosmina, Sevastiţa Muste, Andruţa Mureşan, Vlad Mureşan, pentru: „Dulceaţă din fructe de cactus, fortifiată cu calciu din coji de ouă”;

– Diploma de Excelenţă, a fost acordată autorilor: Crina Marta, Sonia Socaci, Anca Fărcaş, Maria Tofană, pentru: „Dezvoltarea unui aliment inovativ prin valorificarea unor sub-produse din industria berii – macarons”;

– Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Muste Sevastiţa, Vlaic Romina Alina, Rotar Ancuţa, Mureşan Andruţa, Mureşan Vlad, Podilă Jean, pentru: „Produs funcţional tip pastă de muştar cu adaos de plante medicinale: ghimbir/ busuioc/anason”;

– Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Emil Racolţa, Lucian Iuonaş, pentru: „Jeleuri energizante”;

– Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Olar Mihai, Rotar Ioan, Vidican Roxana Mirela, Morar Gavrilă, Duda Matei marcel, Vâtban Dan Ioan, Olar Marius Viorel, Mireşan Vioara, Muntean Sorin, Moldovan Cristina, pentru: „Soiul de Festuca arundinacea Schreber (Păiuş înalt) Vlarom”;

– Diploma de Excelenţă, a fost acordată autorilor: Vodnar Dan Cristian, Pop Oana Lelia, Carmen Socaciu, pentru: „Compoziţia şi procedeul de obţinere a jeleului probiotic”;

– Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: David Mnerie, Dorin Ţibulcă, Dan Claudiu Sălăgean, Andrei Borşa, pentru: „Utilizarea şoricului de porc ca membrană naturală pentru salamuri afumate şi pasteurizate”;

– Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Fărcaş Anca, Socaci Sonia, Tofană Maria, pentru: „Premix funcţional cu borhot de malţ destinat obţinerii produselor de panificaţie. Procedeu de obţinere şi utilizări”;

– Diploma de Excelenţă a fost acordată autorilor: Dumitru Gliga, Sevastiţa Muste, Andruţa Mureşan, Crina Mureşan, pentru: „Vin tonic de păducel”.

Deasemenea, tot în cadrul Galei de premiere, cercetătorii de la USAMV Cluj-Napoca au mai obţinut o diplomă specială şi anume: Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca,  a acordat întregului colectiv al USAMV Cluj-Napoca paticipant la Salonul Internaţional de Inventică – PRO INVENT 2016, Diploma de Excelenţă şi Cupa, pentru inovare în domeniul agricol şi al medicinei veterinare.

Conducerea Universităţii felicită toate cadrele didactice şi cercetătorii care şi-au prezentat realizările la Salonul Internaţional de Inventică – PRO INVENT 2016, apreciind că diplomele şi medaliile obţinute constituie rezultate importante pentru consolidarea statutului Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, ca universitate de cercetare avansată şi educaţie.



Lasă un răspuns

Site creat de