Liceu, Studentie

CFR Călători oferă reduceri la bilete şi abonamente pentru elevi şi studenţi

Electric Castle | Trenurile vor opri şi în Bonţida

În contextul pregătirilor legate de  începutul de an școlar/universitar, CFR Călători recomandă elevilor şi studenţilor să îşi achiziţioneze din timp biletele/abonamentele dorite pentru a călători spre/dinspre locul în care învaţă.

Reduceri la bilete

  • Elevii din clasele 0 – 12 beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare (vizate pentru anul şcolar în vigoare), de o reducere de 50% la cumpărarea unui bilet de tren Regio, clasa a II-a.
  • Studenţii la zi din învăţământul de stat sau privat acreditat beneficiază, în baza legitimaţiei de student “reducere la transport” (vizată pentru anul universitar în vigoare), de o reducere de 50% pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio. În baza legitimaţiei de student “reducere la transport” şi a carnetului de cupoane, studenţii pot efectua 6, 18, 24 de călătorii, cu trenurile Regio şi InterRegio, clasa a II-a,  pe an calendaristic (în funcţie de anul universitar în care este studentul), cu o reducere de 50%.

Reduceri la abonamente

Atunci când se fac calcule legate de economisirea banilor şi de valorificarea timpului, pentru cei care călătoresc frecvent cu trenul, o soluţie avantajoasă este ABONAMENTUL!

 

  • Elevii şi studenţii beneficiază de abonamente  lunare pentru elevi, respectiv studenţi, la trenurile Regio (contravaloarea acestor abonamente reprezentând 50 % reducere din valoarea abonamentelor lunare). Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a II-a, se eliberează pentru distanţe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat. Aceste abonamente se acordă în baza carnetului de elev, respectiv a legitimaţiei de „reducere la  transport” pentru studenţi, vizate pe anul şcolar/universitar în vigoare.

De exemplu, un elev/student plăteşte doar 76,65 lei pentru un abonament lunar Regio, clasa a II-a pe ruta Bucureşti Nord – Ploieşti Sud, în loc de 306,6 lei cât ar costa călătoriile la preţ întreg timp de 21 de zile lucrătoare sau de 153,30 lei cât costă un abonament lunar la tarif standard pentru tren Regio.

Menţionăm că pentru începutul anului şcoalar/universitar 2016-2017, călătoria cu trenul se face în baza biletului/abonamentului şi a următoarelor documente:  

În baza carnetului de elev, respectiv a legitimaţiei de student “reducere la transport” vizate pentru anul şcolar/universitar 2015-2016, elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat/autorizat vor putea cumpăra bilete/abonamente cu reducere până la data de 9 octombrie 2016 inclusiv, iar studenţii până la data de 31 octombrie inclusiv.

Elevii din clasele I, din clasele a IX-a  (în perioada 12 septembrie-09 octombrie 2016 inclusiv), precum şi studenţii de anul I (în perioada 01 octombrie – 31 octombrie 2016 inclusiv) pot cumpăra bilete/abonamente cu reducere în baza unei adeverinţe eliberate de către unitatea de învăţământ de apartenenţă, în cazul în care aceasta nu le-a eliberat carnetul de elev/ legitimaţia de student “reducere la transport”.

Ulterior datelor de 9 şi 31 octombrie 2016, NU se vor mai accepta adeverinţele pentru procurarea biletelor/abonamentelor, ci doar carnetele de elev, respectiv legitimaţiile de student “reducere la transport” care trebuie vizate pentru anul şcolar/universitar 2016-2017Lasă un răspuns

Site creat de