Din Oras, Important

Chiriile în Cluj au sărit în aer, la mai puţin de două luni până la începerea anului universitar

prima chirie

Chiriile au sărit în aer, la mai puţin de două luni până la începerea cursurilor universitare.

Proprietarii şi agenţii imobiliari încearcă să recupereze din pierderile uriaşe de anul trecut, când studenţii au învăţat online, potrivit unui reportaj realizat de Antena3.ro.

Aşa că, faţă de  de 2019, chiriile aproape că s-au dublat.

Universitățile din Cluj-Napoca dau tonul pieței imobiliare. Chiriile încep să se scumpească pentru că studenţii urmează să se întoarcă în bănci. Aşa că proprietarii au ridicat preţurile.

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Zorilor și zona centrală pentru că foarte mulți studenți străini vin la medicină și la UBB. În medie, tinerii alocă 300 euro pe lună pentru un apartament cu două camere.”, susține Iustinian Berindei, agent imobiliar.

În plină pandemie, un apartament cu două camere, ceea ce se caută cel mai bine, în zona centrală un apartament decent se găsea cu 300-350 de euro, iar acum foarte multe scad sub 500 de euro mai ales dacă au și parcare.

Nu e cea mai plăcută situație și nu sunt de acord cu acest lucru, proprietarii vor să recupereze niște bani pentru perioada în care nu am fost. Adică nu a fost vina noastră, nu mi se pare ok să suferim noi consecințele„, spune unul dintre studenții chestionați de reporterul Antena3.

Agenții imobiliari spun că prețurile sunt aceleași de anul trecut

De partea cealaltă, agenţii imobiliari insistă că preţurile au rămas acelaşi ca în anii trecuţi.

Având în vedere că un an de zile apartamentele au rămas goale, preturile nu au crescut, cererea e mai mare decât anul trecut, pentru că s-a anuntat si la facultate că orele se vor face fizic, susțin agenții imobiliari.

Anul universitar începe în luna octombrie, iar piața imobiliară nu poate rămâne indiferentă la acest termen.

sursa: Antena3.roLasă un răspuns

Site creat de