Timp liber, Important

Cinci boardgame-uri de jucat în carantină

Cinci boardgame-uri de jucat în carantină

Am rămas foarte limitați din punct de vedere al activităților de când suntem nevoiți să stăm acasă.

Însă, una dintre activitățile care ne-a mai rămas sunt disputarea unor jocuri de societate. Acest lucru ne poate face timpul să treacă mai repede în perioada de carantină și ne poate stimula creierul să funcționeze și în această perioadă lipsită de socializarea fizică.

Mai jos voi prezenta cele mai faine și accesibile jocuri de societate care se găsesc pe piața românească.  Ceea ce este clar, este că în topul ăsta nu o să se găsească arhicunoscutul Monopoly sau Europolis.

Coloniștii din Catan


Un joc creat în 1995 de către germanul Klaus Teuber, Coloniștii din Catan surpinde prin simplitatea regulilor și modul competitiv de joc.

În acest joc, jucătorii vor trebui să adune resurse pe care le vor dobândi cu ajutorul așezărilor sau orașelor pe care le-au poziționat pe hartă. Cine adună un anumit număr de puncte (de obicei 10), câștigă jocul. Punctele se acumulează în funcție de așezări, orașe, cartonașe de dezvoltare sau chiar unele realizări, cum ar fi cel mai lung drum sau cea mai mare armată.

Partea cea mai nasoală a jocului e că există și o piesă numită hoț, atunci când zarurile vor arăta cifra șapte, hoțul (adică cel care a dat cu zarul) va trebui să blocheze o resursă cu un număr și să fure de la un jucător. Ce face jocul și mai interesant este negocierea, practic, vei putea schimba unele resurse cu adversarii tăi. Bineînteles aici ține de tine ce abilitate de persuasiune ai.

În concluzie, Catan este un joc ușor de învătaț și te poate face să petreci ore în șir gândidu-te de ce nu-ți pică deloc argilă când tu ai două așezări pe 3.

Activity


În acest joc îi vei cunoaște cu adevărat pe prietenii tăi. Activity e un joc în care va trebui să joci pe echipe și cu ajutorul echipei să acumulezi cât mai multe puncte până ajungi la final. În funcție de locul în care ești va trebui să mimezi, desenezi sau să explici un anumit cuvânt care ți-a picat pe cartonaș.

Coechipierii tăi vor trebui să ghicească cuvântul pe care îl descrii, daca nu ghicesc ai pierdut punctele.
Cuvântul pe care urmează să îl descrii s-ar putea să fie scris cu roșu.

Aici apare problema, pentru că dacă este scris cu roșu și adversarii vor putea ghicii și vor putea fura punctele. Clar, cel care a descris cuvântul e de vină dacă punctele sunt furate, pentru că nu ai putut mima o înghețată în așa fel încât doar coechiperii tăi să înțeleagă.

Jocul este distractiv și pe lângă asta poți fi uimit să descoperi ce cuvinte românești mai există.

Pandemic


Ce joc se potrivea mai bine în perioada în care ne aflăm decât Pandemic. Un joc coperativ, de data aceasta, în care nu te vei bătea cu adversarii, ci te vei bate cu virusul (ca să vezi). În Pandemic, apar patru boli în lume, care amenință unele regiuni că vor fi șterse de pe planetă. Aici fiecare jucător va fi un specialist care va ajuta în eradicarea virusului.

Jucătorii pot fi: medic, om de știință, cercetător, expert în operațiuni, dispecer etc.

Coechiperii trebuie să inițieze o strategie demnă cu ajutorul puterilor specialiștilor pentru a putea învinge cele patru boli. Dacă strategia nu este suficient de bună și timpul trece și bolile s-au extins peste punctul de întoarcere, jocul este pierdut. Jocul era destul de celebru și înainte de această pandemie, dar acum fiecare jucător poate contribui în aflarea antidotului pentru a opri bolile, chiar dacă virtual.

Village: Cronica generațiilor


Cu siguranță un joc în care va trebui să-ți pui mintea la contribuție mult mai mult decât la precedentele, pentru că Village redă viața la sat, iar viața la sat e grea. Totul e foarte precis in Village, fiecare jucător poate să-și aleagă meseria pe care vrea să o aibă. Poți călatori în lume, poți face parte din Consiliul Satului, poți fi preot, fermier sau chiar meșteșugar.

Însă, totul depinde de ce ai lăsat în urma ta sau mai bine zis cum te țin minte consătenii. Punctele pe care le acumulezi pe tabla de joc, sunt de fapt punctele de prestigiu dobândit de tine în urma locuirii în acest sat. E foarte important să gestionezi bine timpul.

Dacă nu vei fi printre primii care vei muri într-o anumită meserie, vei ajunge in Cimitirul Anonimilor și vei fi uitat.

Jocul este foarte complex și pe lângă meserii și cimitire, jocul mai conține diferite provocări care te vor ține prins în viața satului.

The Jackbox Party Pack

The Jackbox Pary Pack sau mai scurt zis Jackbox nu este un boardgame. Nu va trebui să iei piesă cu piesă și să îl asamblezi pe masa din living. E nevoie doar să ai un laptop sau o consolă și un telefon, greu de crezut că nu ai așa ceva.

Ca să te joci Jackbox, trebuie să ai aplicația instalată să alegi unul din sumedenia de jocuri pe care acesta o oferă și să te conectezi la jackbox.tv cu un cod și un nume. Jackbox Party are șapte ediții, fiecare cu câte cel puțin cinci jocuri pe care le poți incerca. Fiecare joc este extrem de ofertant și îți poate face ziua mai bună când vezi inspirația prietenilor în Quiplash, cât de bine pot minții in Fibbage sau cât de prost desenează în Drawful.

Jackbox este accesibil și se poate cumpăra de pe Steam, de acolo aveți nevoie ca fiecare participant să aibă un telefon care se poate conecta la joc.

sursa foto: pixabay.com



Lasă un răspuns

Site creat de