Studentie, Important, Timp liber

Cinci practici care îți pot salva o noapte studențească

sfaturi studenti alcool betie

Irelevant este faptul că studiile în materie au dovedit efectul nociv al consumului de alcool, prin studențimea nu doar de astăzi, ci din toate timpurile, este o practică răspândită care leagă prietenii, dezgheață caractere și transformă pe oricine într-un dansator desăvârșit.

Recomandarea generală este ca nivelul consumului de băuturi alcoolice să fie unul minim, pe cât posibil să fie chiar evitat, însă pentru acele momente când cuvântul ,,moderat” nu mai aparține vocabularului propriu, cluju.ro ți-a pregătit cinci sfaturi menite să păstreze nelezată demnitatea și verticalitatea fiecărui soldat într-o seară studențească.

  • O masă bogată în grăsimi

Este cea mai importantă etapă în ritualul de pregătire înainte de o seară scăldată de licorile zeilor. O masă copioasă, mâncată cu cel puțin o oră înaintea întrevederii, bogată în grăsimi, poate face diferența dintre o petrecere trăită până la răsărit și una care se încheie subit în jurul orei două noaptea, orchestrată de întrebări specifice celei de a doua zi: ,,Cum am ajuns acasă?”, ,,Unde-mi este portofelul?”.

Explicația este simplă: grăsimile încetinesc procesul de absorbție al alcoolului din stomac, prin urmare, cele 5 shot-uri băute în zece minute nu-ți mai reamintesc de existența lor simultan după jumătate de oră.

  • Hidratarea

Hidratarea este absolut esențială într-o noapte în care gradele lichidului sunt vedeta. Pentru cei trecuți prin grele încercări ale studenției și infinitele pretexte care încheagă de nenumărate ori gașca unită de aceeași pasiune, este sfântă cantitatea de apă băută.

Preferabil ar fi să se bea apă în aceeași măsură cu cantitatea de alcoolul, acțiune care prelungește negreșit petrecerea, menține luciditatea, sporește starea de bine și scade intensitatea mahmurelii, deoarece deshidratarea este principalul factor al stărilor neplăcute, dar inevitabile din ziua următoare.

  • Nu amesteca spirtoasele cu sucuri sau energizante

Pentru cei care apreciază tăria unei băuturi și aromele intense este util să cunoască faptul că unul dintre cei mai mari cauzatori ai stării de greață este tocmai zahărul. Alcoolul conține foarte mult zahăr, de aceea este mult mai indicat consumul unui whiskey sec în comparație cu unul diluat cu o băutură carbogazoasă, aceeași logică se aplică și pentru vodkă care se consumă adesea cu sucuri naturale.

De reținut este faptul că această îndrumare se aplică pentru situațiile în care savoarea unui singur cocktail nu este suficientă, iar petrecerea se transformă într-o imposibilă cursă cu obstacole, se umple de jaloane ascunse și se transpune în sentimentul libertății depline, descătușată de inhibiții, prejudecăți, ori regrete.

Ce poţi să faci cu 10 lei în Cluj-Napoca

  • Tipurile de alcool nu se amestecă

Cel mai bine este să fie ales un tip de alcool care să mențină frenezia pe întreg parcursul serii. Străbuna înțelepciune românească spune că: ,, Vinul după bere e o plăcere, dar berea după vin e un chin!”, însă (utopic) nici prima situație nu ar trebui să se aplice. Un singur tip de alcool asigură o distracție decentă și o atmosferă vie, nu una asemănătoare cu sala de primiri urgențe.

  • Respectă-ți gabaritul

Trebuie consemnat faptul că la sfârșitul petrecerii nu se acordă niciodată o diplomă celui care a reușit să bea cel mai mult, așa că este de bun simț ca fiecare să bea după propriile-i kilograme și conformație fizică. Unii pot bea mai mult alcool datorită kilogramelor în plus, alții datorită condiției fizice bune, alții pur și simplu sunt moldoveni și nu vor dezamăgi niciodată.

Nimeni nu încurajează consumul excesiv de alcool, desfrâul sau indecența, dar inevitabil o seară mai libertină apare în drumul fiecăruia, de aceea ne-am gândit să adunăm aceste practici utile. Reușita fără greșeală a acestora este incertă, deoarece variabilele existente sunt mult prea vaste și nimeni nu poate asigura un procent maxim de succes.

Cert este că aceste direcții de conduită sunt valoroase și chiar pot face diferența dintre o amintire plăcută și una inexistentă sau mai rău- regretabilă.

Condusul este exclus și pentru cei care știu că au o pasiune din a face scandal când sunt încinși de aburii alcoolului este indicat să se lase de această activitate menită oamenilor care doresc un moment de respiro în tumultul existenței.


Articol realizat de Răzvan MurguLasă un răspuns

Site creat de