Timp liber, Important

Ce poţi să faci cu 10 lei în Cluj-Napoca

ce poti sa faci cu 10 lei in cluj-napoca

Mai puțin de o lună a rămas din aceată vară. Vremea caldă incă persistă așa că plimbările în aer liber sau relaxarea în diferite locuri rămân în preferinţele clujenilor când vine vorba de petrecerea timpului liber.

De cele mai multe ori însă, din lipsă de imaginație, bani sau chef, pierdem zile întregi în fața gadget-urilor și astfel ștergem din viața noastră frumusețea realității.

Mai jos îți prezentăm o listă care ar putea să te ghideze în petrecerea timpului liber cu doar 10 lei, însă cu amintiri de milioane:

  1. Grădina Botanică Cluj

Prima invitație este să vizitezi Grădina Botanică. Cu doar 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi și studenți, petreci timpul în preajma a peste 10 mii de plante de pe diferite continente. Mai actual ca niciodată este acest loc deoarece acum, în ultima lună de vară, se deschide o paletă nemaipomenită de culori.

2. Plimbări dulci

În Parcul Central din Cluj, cu mai puțin de 10 lei pentru o porție, găsești cu ce să te îndulcești. Îți poți cumpăra o vată dulce, porumb fiert sau chiar o gogoaşă care se vinde în preajmă. De asemenea, plimbările cu bărcuțele pe lacul Chios sunt cele mai frumoase. Mai mult, îți poți  lua o bicicletă sau, dacă nu o ai, Primăria Cluj ți-o împrumută gratis prin intermediul proiectului Cluj Bike.

3. Escapadă la Grădina Zoo

Dacă vrei să pleci cât mai departe de îmbulzeala urbană, îți recomandăm să vizitezi ferma de animale de la Ciurila. Prețul biletului este 8 lei, dar îți încarci bateriile cu o energie de neprețuit. Cerbi, rinoceri, iepuri, căprioare, și alte animale sunt în așteptarea vizitatorilor. Dacă mai dai 2 lei, poți lua hrană pentru ele. Părinții care vor să-și ducă acolo copii îi pot lăsa să se joace pe un teren special amenajat, cât timp ei gustă din preparatele care se comercializează acolo.

„Moara de Vânt” – grădina zoologică din Cluj unde poţi mângâia şi hrăni animalele (VIDEO/FOTO)

4. Sport

Cu numai 5 lei pentru o bere sau o înghețată, poți împrumuta de la prieteni un set de badminton, niște palete pentru tenis de masă sau orice altceva pentru a face sport. Clujul are o mulțime de zone frumoase unde te poți distra și petrece timpul activ. Mai nou, în mai toate curțile din oraș se găsește un teren unde poți organiza, alături de prieteni, o adevărată competiție sportivă. Dacă nu găsești unde să te distrezi, Baza Sportivă Gheorgeni a fost inaugurată pentru asemenea ocazii și, foarte important, e gratis. Cu doar o programare în prealabil, ai 9, 4 ha de terenuri, săli și alte zone de odihnă.

 

5. Hrană pentru suflet

Rațele și lebedele sunt vechi prieteni ale Clujului. Ia-ți o pătură, o carte bună și ceva de mâncare pentru ele și odihnește-te. Astfel, combini utilul cu plăcutul hrănindu-te sufletește. Râul Someș sau lacul din parcul Iulius sunt numai câteva locuri unde o poți face. În plus, este absolut gratis.

O postare distribuită de Paula (@paula.b14) pe

 

6. Poarta de Su’ Feleac

Primul muzeu etnografic din Transilvania deschis acasă se află la marginea Clujului, la numai 4 km distanță. În anul 2000, familia Căpușan, a fugit de aglomerația urbană și și-a inaugurat un muzeu din obiecte vechi tradiționale. Mai mult, muzeul are în zilele de duminică și de sărbători și rolul de biserică. Dacă îți dorești să cunoști mai multe din istoria națională, profită de zilele de vară pentru a face o vizită.

 

7. Clujul la picioare

Mai nou, din 14 august, Turnul Bisericii Sfântul Mihail va fi deschis pentru acces. Priveliștea pe care o vezi la înălțimea păsării în zbor, îți taie respirația. Intrarea este gratuită iar orele de acees le găsești aici.

 

Zilele de vară sunt pe sfărșite, savurează fiecare clipă.


Articol realizat de Iuliana Popa

Locuri din zona Clujului unde te poţi ascunde de caniculă (FOTO)

Privelişte inedită. Clujul văzut din turnul Bisericii Sfântul Mihail (Galerie Foto)Lasă un răspuns

Site creat de