Social & Cultura, Important

Cinematografele din Cluj-Napoca

cinema cluj

Vremea de afară nu mai este așa prietenoasă cu plimbările lungi prin parc și în mod cert este destul de incomfortabil să îți savurezi cafeaua pe o terasă, când simți câte o adiere rece de vânt.

Totuși, avem noi o idee despre ce ai putea face dacă vrei să ieși din casă. Când ai văzut ultima dată un film la cinema? Poate ieri sau în urmă cu o săptămână sau chiar de mai mult timp. Oricum, anotimpul rece este ideal pentru cinefili și nu numai. Toamna apar cele mai interesante și mult așteptate producții în cinematografe.

În Cluj ai de unde alege! Orașul dispune de șase cinematografe, cât să mulțumească toate gusturile și categoriile de public.

  1. Cinema City

Este poate cel mai popular cinematograf din Cluj Napoca. Are două locații, în incinta celor două mall-uri din oraș. Întotdeauna rulează cele mai noi filme, iar capacitatea de care dispune cinematograful este de 1670 locuri pentru locația din Iulius și respectiv 1792 pentru cea din Vivo. Prețurile biletelor variază între 16-23 lei în funcție de film, dacă este 2D sau 3D, și în funcție de categoria de public. ( studenții, elevii și pensionarii beneficiază de bilete la un preț redus). De asemenea și prețul meniurilor de gustări este accesibil. De exemplu un meniu cu suc și pungă de popcorn medie este 15,4 lei.

  1. Cinema Victoria

Situat pe Bulevardul Eroilor este unul dintre cele mai vechi cinematografe din Cluj Napoca. Are o capacitate de 263 locuri , iar selecția de filme este foarte bună, punându-se accentul pe filmele clasice, de artă, românești și internaționale. Prețul biletului este de 13 lei întreg și 10 lei preț redus pentru studenți, pensionari și elevi. În plus, aceștia au și acces gratuit de luni până joi, la producția care rulează de la ora 13. Iar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, prețul biletului pentru producția de la ora 13 este de 10 lei, indiferent de categoria de public. Trebuie să reamintim că Cinema Victoria este gazdă a TIFF și Comedy

  1. Cinema Mărăști

Cinematograful din Mărăști este în posesia Primăriei Cluj-Napoca. Are o capacitate de 200 de locuri, iar accentul se pune în principal pe filme, dar și evenimente culturale. Trebuie să știți că intrarea este gratuită la toate evenimentele organizate de cinematograf.

  1. Cinema Dacia

Se regăsește în cartierul Mănăștur și este deținut de Primăria Cluj Napoca. A fost reabilitat și renovat cu ajutorul clujenilor prin implicarea acestora în ”Bugetarea participativă”. La momentul actual dispune de o capacitate de 205 în sala mare, dar și de o sală multimedia în care se pot organiza diferite evenimente, care are o capacitate de 100 de locuri. Puteți viziona și filme, dar și spectacole de teatru sau teatru de păpuși. Majoritatea evenimentelor au intrarea gratuită.

  1. Cinema Florin Piersic

Poziționat în Piața Mihai Viteazul, cinematograful Florin Piersic este, de fapt, fostul cinematograf Republica. Acesta a fost modernizat și a primit noul nume în cinstea faimosului actor, una dintre cele mai importante personalitati artistice ale orașului Cluj Napoca, la data de 26 ianuarie 2011. Are o capacitate de 729 de locuri și rulează atât filme 2D, cât și filme 3D. Prețul biletelor pentru filmele 2D este de 13 lei și 11 lei pentru studenți, la toate spectacolele ( pe baza unui card studențesc StudCard, Omnipass sau ISIC). Pentru filmele 3D, prețul biletului este de 15 lei întreg și 13 lei pentru studenți. În plus, la intrarea în cinematograf veți regăsi și un bufet, ”La Mărgelatul” unde puteți bea  o cafea sau savura vreo delicatesă până începe filmul. Binenînțeles, nu putem uita nici de clasicul popcorn, pe care îl puteți achiziționa din zona special amenajată, chiar inainte de a intra în sala de cinema.

  1. Cinema Arta

Cinematograful Arta este cel mai vechi cinematograf din Cluj Napoca, „un cinematograf cu o poveste de peste 100 de ani” după cum se precizează chiar pe pagina oficială de Facebook a acestuia. Momentan, cinematograful este închis pentru reabilitare și renovări, dar s-a  anunțat că Cinema Arta va reveni în curând în viața culturală a Clujului, iar noi suntem nerăbdători să își redeschidă porțile pentru public.

Indiferent de locație, sperăm să ieșiți măcar la un film toamna aceasta.Lasă un răspuns

Site creat de