Liceu, Studentie

CLUJ. Elevii de liceu sunt invitați la concursul ”Health Speak Up”

Health Speak Up

Competiția națională ”Health Speak Up”, adresată elevilor din clasele IX – XII, este lansată, începând cu 10 aprilie, de către Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării UBB Cluj, în parteneriat cu echipa Impuls.

Concursul se desfășoară în două etape. Etapa I constă în înscrierea printr-un filmuleț (cu o durată de 3 – 5 minute), în care participantul își expune ideile personale, în limba engleză, pe un topic din domeniul sănătății. Video-ul se va trimite către speakup@publichealth.ro, menționând numele, datele de contact, clasa și liceul de proveniență. Criteriile de jurizare sunt: nivelul de documentare a informațiilor prezentate, claritatea argumentelor și stilul de prezentare.

Calendarul proiectului cuprinde: perioada de înscrieri între 10 și 24 aprilie, jurizarea între 25 și 27 aprilie și anunțul finaliștilor în 28 aprilie.

În cea de-a doua etapă, 20 de persoane vor fi selectate și au șansa să susțină tema din video la finala organizată în 14 mai la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării UBB Cluj (FSPAC). Discursurile vor fi urmărite de comisia de jurizare și de alte persoane prezente, evenimentul fiind deschis publicului larg. La final, vor fi aleși 3 câștigători, premiați și admiși la programul de licență, cu nota 10, la Departamentul de Sănătate Publică.

Concursul și-a însușit ca obiective: exersarea abilităților de comunicare verbală în limba engleză, public speaking, gândire și de self-management ale elevilor din clasele IX – XII și admiterea pe baza unor criterii competitive la Departamentul de Sănătate Publică al FSPAC.


Departamentul de Sănătate Publică (Cluj School of Public Health) din cadrul FSPAC este un program inovativ, centrat pe cercetare, cu un parcurs educațional în domeniul sănătății publice și predat complet într-o limbă de circulație internațională – engleză, fiind singurul program de acest tip din Europa centrală și de Est. Scopul acestui departament este de a educa profesioniști independenți, în domeniul sănătății publice și, implicit, de a face populația la care au acces mai sănătoasă, prin intermediul lor.


Impuls este un grup de tineri care desfășoară activități de dezvoltare personală și profesională, implicându-se, începând cu decembrie 2016, în comunitatea clujeană. Membri: Florin Ciofu, Larisa Duță, Gabriel Jurma și Teodor Muntean.Lasă un răspuns

Site creat de