Timp liber, Important

Cluj-Napoca devine capitala Street Food alături de Chef Foa

Chef FOA

Din 2016 luna iulie devine cea mai delicioasă lună din an, odată cu Street Food Festival. Evenimentul este o premieră în România și va așeza Clujul pe harta celor mai importante festivaluri de street-food din lume, sub recomandarea lui Chef Foa, care a decis să susțină inițiativa lansată de agenția clujeană Why Not Us.

Street Food Festival se va desfășura în perioada 7 – 10 iulie și va aduce pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca cea mai delicioasă mâncare numai bună de a fi servită pe stradă. Burgeri şi cheeseburgeri savuroşi, costiţe afumate, dulci sau picante, cârnaţi aromați, cu curry sau caşcaval, specialităţi asiatice precum sushi sau îngheţată thailandeză, preparate ale bucătăriei italieneşti precum porchetta sau arrosticini, sunt doar câteva din sortimentele savuroase care vor putea fi servite în festival. Papilele gustative ale mâncăcioşilor vor sălta de bucurie când vor gusta și din dulciurile prezente în festival, precum un cheesecake special sau o prăjitura cu măr gătită dupa o reţetă reinventată. De asemenea, pentru o experienţă completă, gurmanzii vor putea savura diferite tipuri de craft beer, cafea proaspăt prajită, dar şi soiuri încântătoare de vin.

Cunoscut în lumea culinară sub numele de Chef Foa, Florin Scripca s-a alăturat inițiativei Street Food Festival și va fi prezent în iulie la Cluj-Napoca pentru a se bucura alături de participanţi de experienţa culinară şi multisenzorială pe care o oferă festivalul.

Este o adevărată plăcere să îl avem la Street Food Festival pe Chef Foa. Ne bucurăm că cel care a deschis primul restaurant de street food din România va fi alături de noi și, cu atât mai mult, se va implica alături de organizatori în selecţia vendorilor în cadrul festivalului.

Publicul clujean va avea în premieră șansa de a-l cunoaște pe Chef Foa și de a gusta din preparatele sale. Noi abia așteptăm să îl vedem în acțiune, deoarece am pregătit deja o serie de activități interesante pentru toți gurmanzii, așadar sfatul nostru pentru toți pofticioșii este să își antreneze apetitul, urmează să vă dezvăluim din ce în ce mai multe surprize gustoase.” a declarat Nely Borza, Project Manager Street Food Festival.

Din farfurii alese pe Aleea Stadionului

După ce a călătorit și a lucrat în resturante cu prestigiu din întreaga lume, Chef Foa îi invită pe clujeni și nu numai, pe toată perioada festivalului, să se bucure împreună de o serie de evenimente desfășurate în premieră în România. Pasionat și iubitor de adrenalină, maestrul bucătar a decis să accepte o provocare inedită, așadar va găti, în aer liber, la foc continuu, delicatese una și una pentru un număr impresionant de gurmanzi.

„Zona de street food a fost întotdeauna aproape de sufletul meu și mă bucur că există astfel de inițiative în România. Împreună cu Flavours am pornit demult conversația despre street food în România, iar în București ne putem delecta în fiecare zi cu o experiență de acest gen la Stradale. Îmi doresc să dezvoltăm cât mai mult această nișă și să ne bucurăm tot mai mult de preparate autentice, gătite din ingrediente sănătoase, astfel că la Street Food Festival de la Cluj vă aștept cu multă mâncare deosebită și o super atmosferă .”, spune Chef Foa

Când gătește Chef Foa?

  • 07.2016 – Vineri seara la apus, într-un cadru cosmopolit, publicul va fi invitat la cină. Preparatele din farfurie vor fi asezonate cu un show culinar de excepție oferit de Chef Foa împreună cu echipa sa de la Flavours, show care va putea fi urmărit live de către cei prezenți la evenimentul Friday Flavours
  • 07.2016 – Un weekend minunat se cunoaște după cina de Sâmbătă seara, fapt pentru care Street Food Festival împreună cu Chef Foa și echipa Flavours vor oferi pofticioșilor șansa de a cina în Parcul Central din Cluj-Napoca, eveniment ce va îmbina delicatese cu elementele unui show culinar live.
  • 07.2016 – Duminica va fi o zi dedicată familiei, iar Chef Foa îi așteaptă pe toți doritorii cu un brunch numai bun pentru întreaga familie.

Pentru o cât mai bună organizare, toate aceste evenimente care îl vor avea drept invitat pe Chef Foa vor avea un număr limitat de locuri. Doritorii sunt rugați să urmărească website-ul oficial: www.streetfoodfestival.ro unde vor putea afla toate informațiile necesare.

Despre Street Food Festival

Street FOOD Festival a fost o idee dospită timp de mai bine de 2 ani de către iniţiatorii proiectului care și-au dorit să aducă și în România, la Cluj, un eveniment de talie mondială. Conceptul în sine se bazează pe o experiență inedită ce aduce an de an cei mai buni vendori alături de marii producători de specialități culinare și, evident, pasionații de gastronomie. Ușile bucătăriei stradale se vor deschide pe 7 Iulie 2016 și vor oferi pentru prima dată în România, tuturor celor care iubesc culisele mâncării o experiență cu adevărat gustoasă și, în același timp, educativă.

Despre Chef Foa

Chef Foa este una dintre cele mai cunoscute figuri din România din domeniul său. Gătește de la 16 ani și în prezent se ocupă de coordonarea bucătăriilor gestionate de către echipa Flavours (www.flavours.ro) în locațiile proprii: Stradale, Flavours Food Academy și Willbrook Platinum Business & Convention Center, dar și la Fratelli, Biutiful, Fratelli Beach & Club, Fratellini și Uanderful.Lasă un răspuns

Site creat de