Din Oras, Important

Cluj-Napoca – oraşul din România cu mai mulţi turişti decât locuitori

mai multi turisti decat locuitori in cluj

Cluj-Napoca a fost, în premieră, în 2016, oraşul cu mai mulţi turişti decât locuitori, scrie Digi24.ro.

Aproape 370.000 de turişti au vizitat anul trecut oraşul din inima Transilvaniei. În comparaţie, populaţia municipiului Cluj-Napoca a înregistrat la ultimul recensământ mai puţin de 325.000 de locuitori.

Majoritatea străinilor sunt din Europa şi Statele Unite, iar numeroşi turişti de anul trecut au vizitat pentru prima oară Cluj-Napoca.

Vizitatorii sunt interesaţi de pieţele centrale, Piaţa Unirii, Piaţa Muzeului, Dealul Cetăţuia, Grădina Botanică şi de asemenea, Parcul Central.

În piaţa centrală a oraşului se găseşte unul dintre monumentele reprezentative ale arhitecturii gotice din Transilvania. Acesta este obiectivul turistic cel mai căutat în Cluj-Napoca.

Fie că ajung la Cluj-Napoca din Marea Britanie, Franţa sau Germania turiştii se declară impresionaţi de arhitectură, dar şi de istoria de peste 500 de ani a Bisericii Sfântului Mihail.

In 2017 Cluj-Napoca așteaptă și mai mulţi turiști. Autoritaţile locale investesc peste nouă milioane de lei pentru a crea zone pietonale mai mai mari și pentru a deschide noi obiective.

„Feel your City” – proiectul inedit al unor elevi clujeni. Vor să facă un Cluj turistic şi pentru persoanele nevăzătoare


sursa: Digi24.ro


Site creat de