De Vazut, Important

Cluj-Napoca se află în topul destinațiilor pentru city-break în anul 2018

Feel your City

Cluj-Napoca se află anul acesta în topul destinațiilor pentru city break conform celor de la Momondo. Vacanțele de tip city-break au devenit în ultimii ani foarte accesibile iar turiștii renunță adesea la clasica vacanță de o săptămână în favoarea city-break-ului.

Principalele atracții pe care le-au prezentat cei de la Momondo, una dintre cele mai cunoscute agenții de turism, se referă la istoria orașului Cluj-Napoca și așezarea acestuia în mijlocul dealurilor transilvănene, la festivalurile de muzică cunoscute în toată lumea, la cluburile ce-și închid porțile dimineața târziu, cafenelele pentru toate gusturile dar și la clădirile istorice și alte locuri ce așteaptă vizitatori de pretutindeni (Biserica Sfântul Mihail, Castelul Banffy, Grădina Botanică, Parcul Central, Piața Unirii, Cimitirul Hajongard).

Record de turişti în Cluj-Napoca – oraşul preferat în 2017 de peste 540.000 de călători

Având în vedere că mulți dintre dumneavoastră încep să analizeze ofertele agențiilor încă de pe acum, ne-am hotărât să căutăm cele mai frumoase orașe din Europa numai bune de vizitat și sa vi le prezentăm.

Hamburg, Germania

Acest oraș este unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania și este denumit adesea „poarta către lume”. Fiind scăldat de apele Elbei și ale Lacului Alster, Hamburg este locul perfect în care poți admira o arhitectură spectaculoasă și o cultură aparte. O mulțime de evenimente așteaptă turiști din toate colțurile lumii iar unul dintre cele mai cunoscute astfel de evenimente este Ziua Portului (Hafengeburtstag), eveniment ce se mândrește cu o paradă de vapoare impresionantă și care este sărbătorit în luna mai a fiecărui an. Un al eveniment important este Festivalul Florii de Cireș sărbătorit an de an de către comunitatea japoneză. Muzeul de artă Hamburger Kunsthalle găzduiește colecții de artă din secolele XIII – XVIII și este foarte cunoscut în întreaga lume.

Hotelurile au prețuri variate iar transportul public este foarte accesibil și de mare ajutor turiștilor.

Hamburg Speicherstadt

Braga, Portugalia

Denumită și „Roma Portugaliei”, Braga își surprinde turiștii printr-o arhitectură deosebită, o mulțime de catedrale și piețe spectaculoase. Centru religios și teologic de frunte al Bisericii Romano-Catolice dar și sediu Arhiepiscopului Primat al Portugaliei, mai poartă și denumirea de „Oraș al Arhiepiscopilor”.

Orașul plin de studenți te întâmpină cu o mulțime de buticuri și cafenele spectaculoase care nu pot scăpa nefotografiate. Dacă te întrebi ce anume poți vizita în Braga, nu-ți face griji, ai o mulțime de opțiuni. Catedrala din Braga este cea mai însemnată construcție istorică din oraș. Construită în jurul anului 1070, aceasta este una dintre cele mai vechi din provincie. Un alt obiectiv turistic este Capela „Arvore Da Vida” (Capela Arborele Vieții), un loc numai bun pentru rugăciune și meditare. Biserica Bom Jesus este considerată drept capodoperă a stilului baroc.

Braga San Marcos Hospital Church

Valencia, Spania

Destinație favorită a românilor în ultimii ani, Spania, se ridică la nivelul așteptărilor din multe puncte de vedere. Orașul Valencia te va încânta cu siguranță iar printre principalele obiective care vor deveni în scurt timp locurile tale favorite se numără: Catedrala valenciană, Casa Sfântului Graal, Grădinile Turia, cartierul El Carmen, El Mercado Central (care este deschisă, atenție, doar până la ora 15:00 după-amiaza și închisă duminica). Oraș al artelor dar și al relaxării, Valencia dispune de o plajă largă pe care nu doar că te poț relaxa în timpul zilei făcând plajă dar te poți plimba seara ascultând melodiile zecilor de artști stradali.

Dacă ești un iubitor de festivaluri te sfătuim să planifici vacanța în luna martie.

Valencia city of arts and sciences

Zagreb, Croația

Acest oraș situat de-a lungul râului Sava reprezintă combinația perfectă, poetică dintre acoperițurile roșiatice, aleile pietuite în stilul Evului Mediu, buticurile de tip atelier în care poți admira meșteșugarii, cafenelele cochete, muzica relaxantă ce parcă se joacă printre clădirile înalte. Alături de toate acestea, Zagreb este și un centru medieval splendid, plin de suveniruri dar și un oraș de noapte în care cluburile se închid doar la ore târzii. Iubitorii de drumeții pot opta pentru acest tip de relaxare pe Muntele Medvednica care se află în apropiere.

zagreb

Dacă încă nu v-am convins, vă învităm să citiți lista completă cu sugestii pentru city-break-uri. Aceasta vă este oferită de către Momondo.Lasă un răspuns

Site creat de