Studentie, Important

Cluj-Napoca: un magnet pentru studenții de peste hotare

vreau sa fiu student la cluj

„Vrem o țară ca afară” , dar celor de afară le place țara noastră. Și vorbim aici în mare parte de studenți care, în număr de 21.000, au ales să studieze la o facultate din România.

Principalele motive pentru care au făcut această alegere sunt taxele de școlarizare mici, viața mai ieftină și condițiile de cazare decente.

Cluj-Napoca este orașul care, după București, găzduiește anual un număr ridicat de studenți, din fiecare colț al țării și nu numai.

Acest număr ajunge la aproximativ 90.000 de studenți, dintre care 6.000 sunt străini.

Motivele pentru care Clujul este un magnet al studenților sunt vaste. Începând de la prestigioasele universități, până la cele mai faine locuri de vizitat sau unele dintre cele mai renumite festivaluri. În calitate de student clujean, ai toate posibilitățile de a îmbina utilul cu plăcutul.

Studenților străini le place diversitatea programelor de studiu oferite de cele 6 universități din Cluj.

Cea mai căutată și popularizată universitate de către studenții străini este Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”. În cadrul acesteia, dar și în cadrul multor universități din Cluj, există linii de studiu în mai multe limbi, cum ar fi engleză, germană, franceză sau maghiară.

Diversitatea culturală din fiecare facultate aduce cu sine multe prietenii internaționale, legate în incintele acestora.

Orice student din Cluj are în grupul de prieteni cel puțin un vorbitor de limbă franceză, unul de limbă spaniolă și, bineînțeles un vorbitor de limbă maghiară. Erasmus este unul din programele care contribuie la crearea acestei diversități culturale.

 Cu toate acestea, în calitate de student, nu vii la Cluj doar pentru o educație bună.

Oportunitățile și experiențele vaste pe care ți le oferă acest oraș sunt pe lista de motive pentru care Clujul este în topul alegerilor studenților.

Viața de zi, dar mai ales viața de noapte, cu localurile și terasele pline și atmosfera party-urilor de la final de săptămână îi cucerește pe cei mai mulți studenți.

Dar și pentru cei care preferă liniștea pentru a se relaxa, parcurile, lacurile și împrejurimile pline de verdeață ale Clujului le sunt puse la dispoziție.

O bună parte din studenții străini preferă cazarea într-un cămin, nu doar pentru prețurile foarte accesibile, dar și pentru viața și experiența găsită în incintele acestora. Fie că împarți camera cu două sau cu încă patru suflete, atmosfera din cămine nu poate fi comparată cu nimic.

Bineînțeles, printre favoritele studenților străini rămân chiriile, care, spre deosebire de vorbele din popor, nu te lasă chiar fără niciun ban în buzunar și poți avea un trai decent în condiții bune.

Nu în ultimul rând, vorba aia: omul sfințește locul. Cea mai frumoasă parte a Clujului o reprezintă oamenii. Indiferent din ce regiune sau țară vii, cetățenii clujeni te vor face de fiecare dată să te simți ca acasă.

În calitate de studentă, care în urmă cu un an a venit la Cluj doar cu o valiză și multe vise, pot spune cu stupoare că nu regret decizia făcută. Aici ai parte de experiențe inedite, oportunități de care nu te lovești la tot pasul, amintiri de neuitat și nu în ultimul rând, ai ocazia de a crea prietenii care vor dura chiar și o viață.

Articol realizat de Marina Iulia TemleLasă un răspuns

Site creat de