Studentie, Important

Cluj. Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „PRO INVENT” se va desfăşura în perioada 21-23 martie

pro invent 2018

Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT din Cluj-Napoca ajuns la cea de a XVI sa ediţie se va desfăşura în perioada 21-23 martie.  Actuala ediție vine cu o noutate pentru toți participanții evenimentului. Locația salonului este Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Acesta își va deschide pentru prima dată porțile firmelor inovative care doresc să prezinte produse şi tehnologii noi, în cadrul unei secţiuni aparte, denumită generic “Arena Tehnologiilor” iar inventatorii, persoanele fizice, vor avea şi ei un spaţiu exclusiv denumit “Arena Inventatorilor” unde vor putea expune şi împărtăşi idei din domenii diverse.

Salonul reuneşte universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, firme, asociaţii ale inventatorilor, persoane fizice din ţară şi din străinătate.

Invențiile înscrise pentru jurizare acoperă aproape toate domeniile de activitate, de la produse agricole, proteze ortopedice, protecția mediului, mecatronică, industrie alimentară, sisteme de climatizare a habitatului, filtre de aer, la produse cosmetice, mobilier din plăci composite și multe altele.

Studenții de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca programează o nouă generaţie de roboți (FOTO)

Pe parcursul celor trei zile ale salonului vor avea loc sesiuni demonstrative ale creativităţii studenţilor, prezentări ale celor mai importante proiecte de cercetare din cadrul Universităţii Tehnice, prezentări de produse inovative precum şi întâlniri ale inventatorilor cu publicul larg într-un spațiu destinat pentru socializare.

Vizitatorii vor avea parte de tombolă cu premii speciale și spații speciale de interacțiune cu inventatorii. Evenimentul se dorește a fi un loc interactiv de întalnire al oamenilor, al ideilor și al invențiilor, unde vom asista la bătălii între roboți, simularea unui cutremur pe o structură seismică construită din lemn de balsa, testarea unei platforme de învățare rapidă și multe alte surprize.

Salonul este deschis vizitatorilor în intervalul orar 10 – 18 în zilele de 21 şi 22 martie, iar în 23 martie între orele 10 – 14.

Cum a fost anul trecut:

Cercetătorii UBB Cluj au câştigat marele premiu la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent”Lasă un răspuns

Site creat de