Studentie

CLUJ. Sute de invenții inedite, din țară și din străinătate, la Salonul Internațional PRO INVENT 2018

În perioada 21-23 martie 2018, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca organizează Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii “Pro Invent”, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

În cele trei zile de salon, publicul și specialiștii vor putea vedea peste 400 de invenții din variate domenii ale științei și tehnicii, de la produse din industria alimentară, jocuri pentru activitățile sportive, telecomunicații, sisteme de control ale aerului în spațiile închise, medicină și medicină veterinară, agricultură, transporturi, energetică, până la inginerie mecanică, industrială și  electrotehnică.

Terapia oglindă 3D este o invenția în curs de brevetare la OSIM din domeniul medical, prezentă la Pro Invent 2018, ce se referă la un dispozitiv de recuperare kinetoterapeutică, destinat Terapiei Oglindă, în afecțiuni ale sistemului nervos central  sau în accidentele vasculare cerebrale, amputații (durerea membrului fantomă), sindromul de durere regională complexă,  în combinație cu efectul imaginii 3D.

Dispozitivul, oferă o poziție corectă și comodă, permițând ca prin vizualizarea în timp real a imaginii 3D a membrului sănătos, cu ajutorul ochelarilor 3D, pacientul să se poată concentra mai bine, nefiindu-i distrasă atenția de la ce se întâmplă în jurul lui, percepând imaginea membrului sănătos în locul imaginii membrului bolnav de amputație aflat sub display.

În domeniul energiei electrice, invenția referitoare la instalația de obținere a energiei electrice din energie cinetică a vehiculelor ce se deplasează pe șine permite obținerea energiei electrice  din energia cinetică a trenurilor respectiv a tramvaielor. Când o roată a vehiculului ce se deplasează pe șină, se apropie de zona unde este amplasată instalația, fluxul magnetic crește prin circuit și prin bobină, variația acestuia conducând la apariția unei tensiuni electrice prin fenomenul de inducție electromagnetică.

Din domeniul industriei alimentare, ciocolata raw vegană detoxifiantă și regenerantă cu particule nanometrice de aur, platină sau argint, care are ca scop detoxifierea și regenerarea organismului, va fi una din invențiile cele mai dulci ale salonului.

Pe lângă invențiile românești prezente la salon, la acestă ediție PRO INVENT vom avea participanți și invenții din Republica Moldova, Iran, Polonia, Malaezia, Taiwan, Indonezia, Coreea, SUA și Canada.

În acest an, în premieră, echipa SDC  – Seismic Design Competition a UTCN, formată din studenți ai Facultății de Construcții și Arhitectură, vor încerca structura din lemn de balsa cu care vor participa în acest an la concursul din SUA, printr-un test pe masa vibrantă.

Pe parcursul celor trei zile ale salonului vor avea loc sesiuni demonstrative ale creativităţii studenţilor, prezentări ale celor mai importante proiecte de cercetare din cadrul Universităţii Tehnice, prezentări de produse inovative precum şi întâlniri ale inventatorilor cu publicul larg într-un spațiu destinat pentru socializare.

Cluj. Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „PRO INVENT” se va desfăşura în perioada 21-23 martieLasă un răspuns

Site creat de