Vintage Trouble vine pentru prima dată în România. După ce au captivat audiențele de pe tot Globul, au cântat pe aceeași scenă cu Rolling Stones și au avut turnee în America și Europa cu The Who, AC/DC, Lenny Kravitz, Paloma Faith, Joss Stone și Willie Nelson, exuberanții cântăreți americani vor concerta în premieră națională la Cluj, în Parcul Central. Concertul lor va avea loc în 2 iulie la festivalul Jazz in the Park.
Vintage Trouble se bucură de câțiva ani de un imens succes internațional. Formația a participat la cele mai cunoscute festivaluri din lume, Bonnaroo, Coachella, Glastonbury și e invitată de onoare la emisiuni precum Late Show cu David Letterman, The Tonight Show cu Jay Leno, The View, Conan și Jimmy Kimmel Live. Stilul Vintage Trouble, plin de bucurie, culoare, vitalitate, energie și curaj, i-a consacrat pe cei patru membri și le-a adus recunoașterea la nivel mondial.
Show-ul Vintage Trouble de la Jazz in the Park este programat pentru închiderea oficială a festivalului, duminică, 2 iulie, de la ora 22:00.
Hidden Orchestra, pe scena electro-jazz din parc, Tatran din Israel, headliner
O altă trupă consacrată la nivel mondial pe care o vom putea asculta în parc este Hidden Orchestra, care va avea un live set în deschiderea Skalpel, pe scena dedicată proiectelor electro-jazz de la Jazz in the Park. În ultimii 7 ani, scoțienii din proiectul Hidden Orchestra a avut turnee în peste 30 de țări și au concertat la Glastonbury, North Sea Jazz și Hamburg Uberjazz.
Un alt headliner la Jazz in the Park e trupa Tatran din Israel. Trio-ul instrumental vine cu influențe jazz, rock, muzică clasică, electronică și post-rock care se combină într-un stil unic. Reprezentațiile live ale formației produc o atmosferă hiponotizantă. Până acum Tatran a concertat în toată lumea și a fost headliner la Oppikoppi Festival, Kaunas Jazz Festival, InDnegev Festival, Red Sea Jazz Festival și State-X New Forms. Atât în Israel, țara lor de origine, cât și în alte 150 de țări unde a concertat în ultimii trei ani, Tatran se bucură de un mare succes. Concertul Tatran are loc la Cluj cu sprijinul BetFair.
În premieră în România vine la Jazz in the Park și Gauthier Toux Trio. Pianistul de 23 de ani Gauthier Toux a lansat cel de-al doilea album cu trio-ul lui în martie anul trecut. Formația a obținut premiul pentru cea mai bună trupă la prestigiosul concurs „Jazz à la Défense” în Paris și a câștigat competiția „Jazz or Jazz” in 2016. Proiectul este unul de succes în Franța și Elveția, iar trio-ul a avut peste 50 de reprezentații anuk trecut la evenimente precum Jazz à Vienne, Copenhagen Jazz Festival, Paris Jazz Festival, Cully Jazz Festival, Moods, Duc Des Lombards.
La fel ca Tatran, din Israel vine și Niogi, o trupă instrumentală care cântă compoziții proprii care combină pianul, tobele și saxofonul. În 2015 Niogi și-a lansat albumul de debut, ‘Landing’ împreună cu fenomenalul norvegian Per Mathisen la bass și percuționistul Utsi Zimring. Albumul a atras atenția promoterilor și a presei, astfel că trupa a cântat la Ingolstädter Jazztage, Bohemia Jazzfest, Vilnius Mama Jazz Festival și a avut turnee în Germania, Austria și Cehia. Niogi concertează la Cluj cu sprijinul Goethe Zentrum.
Big Band Gaio aniversează 35 de ani de jazz la Jazz in the Park
Unul dintre cele mai longevive și prestigioase grupuri de jazz din România, Big Band Gaio, sărbătorește, printr-un concert la Jazz in the Park, cei 35 de ani de activitate neîntreruptă. Grupul a fost fondat în perioada comunistă de profesorul de jazz Ștefan Vannai, a avut o activitate remarcabilă de promovare și susținere a jazzului și a unor artiști care mai apoi au devenit celebri printre care Elena Mîndru și Claudiu Purcarin. Concertul Big Band Gaio de la Jazz in the Park marchează cei 35 de ani dedicați muzicii jazz și promovării acestui stil muzical.
Koszika & The HotShots, una dintre trupele care s-a remarcat anul trecut la Concursul Internațional Jazz in the Park, va concerta în Parcul Central. Koszika & The HotShots s-a format în 2011 în jurul solistei Koszika şi de atunci continuă neîncetat să coloreze paleta muzicală din Transilvania. Sub semnul multiculturalităţii şi a interculturalităţii, ei cânta în patru limbi, mixează genuri îndepărtate ca bossa nova din Brazilia cu folclor unguresc, muzica țigănească cu reggae sau ritmuri de mahala cu swing, toate presărate cu acorduri jazzy şi ritmuri funky. Membrii trupei au o experienţă vastă, au un background în muzica clasică, rock, jazz şi în muzica folclorică.
Tot în parc va cânta și Butterflies in my Stomach, una dintre puținele trupe din România care cântă o combinație de acid jazz cu funk și influențe nu-jazz, electro, trip-hop, chill. Trupa a fost înființată în 2005, și-a suspendat activitatea în 2014, iar primul concert de la reluarea activității va fi în cadrul Jazz in the Park.
Festivalul Jazz in the Park are loc în intervalul 26 iunie-2 iulie la Cluj și cuprinde o secțiune pe bilete și abonamente pentru concertele de la Opera Maghiară, concerte cu intrarea liberă, dar cu bilete neobligatorii necesare pentru suținerea Fondului Jazz in the Park, în Parcul Central, pe malul Someșului și în alte locuri care vor fi anunțate în curând. Informații complete despre festival, program, parteneri, bilete și artiștii confirmați pentru această ediție găsiți pe www.jazzinthepark.ro.