Din Oras, Important

Clujenii au ieşit în stradă! Se scandează: „Laura, fii tare/Vrem deratizare” şi „DNA/Nu te Oprea” (FOTO)

14434821 10207447829776393 4776287223977835558 o

Câteva sute de clujeni (cifra nu a fost confirmată de Jandarmerie) au ieşit la protest, în această seară în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Protestatarii sunt nemulţumiţi deoarece fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost scăpat de colegii senatori de urmărirea DNA în cazul poliţistului decedat Bogdan Gigină.

Protestatarii din Cluj-Napoca s-au adunat la ora 18 în Piaţa Unirii de unde au plecat în marş pe principalele străzi din centrul municipiului. Aceştia scandează: „Laura, fii tare/Vrem deratizare”, „DNA/Nu te Oprea”, „Oprea este cercetat, vrem să fie judecat!”.

Protestul a fost anunţat pe Facebook încă de zilele trecute:

Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea.

Polițistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, în timp ce escorta una din numeroasele coloane oficiale ale fostului ministru de interne. Un om a murit, Oprea a scăpt: cel identificat de procurori că vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în fața justiției.

DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă.

Senatorii au făcut însă scut în jurul colegului lor și au decis luni prin vot secret împotriva începerii urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea.

Vi s-a făcut puțin greață după votul de luni din Senat?Câteva mii de oameni au protestat în fața Palatului Parlamentului din Bucuresti față votul din Senat privind ridicarea imunității lui Gabriel Oprea. Oamenii sunt pașnici și au declarat că au iesit la protest pentru a lua atitudine față de decizia paralementarilor de a respinge cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea.

sursa foto: facebook.com


Lasă un răspuns

Site creat de