Social & Cultura, Important

Clujul are un nou muzeu

muzeul alexandru duma

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai a inaugurat Muzeul Alexandru Duma.

Amenajat în contextul Centenarului UBB și dedicat Primului Război Mondial, muzeul prezintă într-un context documentar desenele artistului Alexandru Duma (1887-1916), realizate în cei doi ani petrecuți pe front ca soldat în armata austro-ungară.

Alexandru Duma este considerat una dintre personalitățile distincte ale Școlii de pictură de la Baia Mare, iar caietele rămase în urma sa au atât o valoare documentară, cât și o certă valoare artistică.

Vizitatorii vor afla detalii despre biografia, opera și itinerarul artistului pe front cu ajutorul unei platforme digitale create special pentru acest muzeu, vor descoperi în desenele expuse diverse aspecte ale vieții militare –  de la evenimentele cotidiene din spatele frontului la momentele mai mult sau mai puțin tensionate din tranșee sau din spital – și vor putea experimenta atmosfera Marelui Război prin intermediul unui film VR inclus în expoziția permanentă a muzeului.

Pe viitor, sala multimedia a Muzeului Alexandru Duma va găzdui activități destinate studenților și elevilor, precum și altor categorii de public interesate de Marele Război.

Muzeul va putea fi vizitat în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 9.30-13.30.

Locaţia: clădirea Universităţii Babeș-Bolyai, Calea Moţilor nr. 11, t. 5, sala 502.

(Re)Descoperă Clujul printr-un tur al muzeelor | FOTOLasă un răspuns

Site creat de