De Vazut

Clujul prin ochi de moldoveancă

Concerte în Piaţa Unirii din Cluj, în cadrul Jazz in The Street

Sunt Adina, sunt studentă și îmi place Clujul.

De ce?

Am mai multe variante de răspuns la această întrebare: îmi plac oamenii, îmi plac locurile din Cluj, îmi plac evenimentele din Cluj și îmi place mentalitatea de aici; mentalitatea vestică, așa cum o mai numesc unii.

Dar cel mai important lucru nu ai cum să te plictisești aici.

Ca să-mi susțin ideile nu am să dau cele mai clișeistice exemple cu Tiff, Untold, Electric, Cetățuie, toata lumea știe de ele și da, sunt evenimente faine, dar eu am să vorbesc de locurile în care mi-am făcut amintiri.

Parcul Central cu „Marea Hămăceală”, Jazz in the Park și Cazinoul. Acestea sunt doar câteva din evenimentele care se petrec în parc,;nu cred că mai are rost să zic de plimbările de toamnă când parcul are mirosul și culoarea-i specifică.

Jungle Vibes care e deja la ediția a-X-a, un eveniment drum and bass, ce se ține în Pădurea Hoia Baciu, un alt loc specific Clujului plin de iz și mister. Am să vă las să descoperiți singuri poveștile despre fenomenele din Pădurea Hoia Baciu urmărind documentarul „Misterul din Pădurea Hoia Baciu”.

Festivalul Clujotronic, festivalul de artă digitală contemporană, unde trei domenii diferite, muzică, artă vizuală și jocurile video se îmbină și creează proiecții spectaculoase. Festivalul se ține în Palatul Banffy, un loc încărcat de istorie, ce găzduiește în prezent Muzeul de Artă.

Era cât pe ce să uit; dacă vrei la mare de 1 mai, dar știi că 12 ore cu CFR-ul e ceva supraomenesc, Clujul are o rezolvare și pentru asta. Există plaja din Grigorescu, cu nisip și cu Someșul, nu e ca Vama Veche, dar îi poate face față, mai ales dacă vrei să-ți minți prietenii de pe Instagram că ești și tu în Vamă.

Clujul are atâtea chestii faine datorită oamenilor care știu să aleagă locațiile perfecte pentru evenimente și localuri, dar care găsesc și cele mai inedite moduri de a și-le promova, aici chiar se potrivește zicala „omul sfințește locul”.


Articol realizat de Enachi Adina-Georgiana

Photo credit: KomitiLasă un răspuns

Site creat de