Important, Social & Cultura

Clujul se află în topul oraşelor din Europa în care este cel mai uşor să îţi găseşti un loc de muncă

Cum a fost anul 2017 la Cluj-Napoca? Cele mai citite articole din acest an

Clujul se află în topul oraşelor europene în care e cel mai uşor să îţi găseşti un loc de muncă.

Municipiul Cluj-Napoca este, după Praga, oraşul din U.E. unde se găseşte cel mai uşor un loc de muncă, conform anunţului publicat de EUROSTAT.

Astfel, potrivit sondajului oficial, 72% dintre respondenţi – selectaţi din principalele oraşe ale Uniunii Europene – au fost de acord că este uşor să îţi găseşti un loc de muncă în Praga (Cehia), urmați de locuitorii din Cluj-Napoca. Pe locul trei se situează Munchen (Germania) şi Bratislava (Slovacia) cu 62%.

Actuala strategie de dezvoltare a Clujului pune accent pe dimeniunea universitară a oraşului, pe dezvoltare, inovare, IT, industrii creative, dinamism cultural, pe susţinerea sferei serviciilor în toate domeniile şi pe calitatea vieţii.

Cluj-Napoca – oraşul din România cu mai mulţi turişti decât locuitori

Clujul îşi consolidează statutul de hub tehnologic şi centru de inovare cu impact internaţional. Astfel, noi şi noi locuri de muncă sunt create în fiecare an la Cluj-Napoca, transformând Clujul în cel mai atractiv oraş din România, de referinţă în Centrul şi Estul Europei.

Sondajul care stă la baza acestor statistici a fost realizat în cursul anului 2015 de către organizaţia oficială europeană, aceste concluzii fiind publicate vineri, 2 martie 2018, pe website-ul Eurostat.Lasă un răspuns

Site creat de