Politic, Important

Clujul și Regiunea Toscana din Italia îşi unesc forțele pentru proiecte comune de dezvoltare

Clujul și Regiunea Toscana din Italia îşi unesc forțele pentru proiecte comune de dezvoltare

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței ordinare de luni, 31 iulie 2023, proiectul de hotărâre care vizează încheierea unui acord de cooperare între Județul Cluj și Regiunea Toscana din Italia.

Inițiativa are la bază existența relațiilor istorice și a legăturilor de prietenie care unesc cele două țări, părțile fiind angajate în mod proactiv în cadrul cooperării europene.

De asemenea, prin această înfrățire se intenționează implementarea unor proiecte comune în cadrul cooperării transfrontaliere, europene și internaționale.

Regiunea Toscana din Republica Italiană implementează o serie de politici și strategii publice care pot fi adoptate și la nivelul Județului Cluj, referitoare la punerea în valoare a mediului și a agriculturii sustenabile, dezvoltarea turismului sustenabil, dezvoltarea economică și a antreprenoriatului, colaborarea în plan academic, științific și cultural la nivelul tinerilor, dar și la patrimoniul natural și cultural.

Acordul de cooperare se încheire pe o durată nedeterminată și produce efecte de la data semnării de către părțile implicate.

Imagine de SimonRei de la PixabayLasă un răspuns

Site creat de