Studentie

Colocviul internațional „Violența verbală: procese, efecte discursive și psiho-sociale”, desfășurat la Facultatea de Litere a UBB

Facultatea de Litere

Centrul de Lingvistică Romanică și Analiza Discursului al Facultății de Litere, din cadrul UBB, organizează în perioada 21 – 22 octombrie, colocviul internațional „Violența verbală: procese, efecte discursive și psiho-sociale”.

Evenimentul face parte din proiectul „Violența verbală ca spațiu de manifestare a unei identități sociale: reprezentări în limbajul cotidian și discursul literar pe baza unui corpus bilingv”, finanţat de UEFISCDI.

Colocviul îşi propune o abordare a fenomenului violenţei în limbajul cotidian din mediul şcolar şi comunicarea virtuală, precum şi în discursul politic, mediatic şi literar. Perspectivele din care este abordată violenţa verbală sunt adaptate specificului interacţiunii în contextele respective: pragmatica interacţiunii verbale, teoria actelor de limbaj, analiza discursului, sociolingvistica şi psiholingvistica. Corpusul care serveşte la analiza manifestărilor de violenţă verbală este  constituit din interacţiuni verbale cu potenţial violent înregistrate în mediul şcolar şi în dialogurile de pe reţelele de socializare şi din reprezentări ale violenţei verbale în discursul mediatic, politic, teatral şi romanesc.

În ceea ce privește participanții la acest colocviu și-au anunţat prezența 40 de cercetători din Franţa, Belgia, Canada, Germania, Finlanda, Algeria, Egipt, Tunisia, Israel şi România.Lasă un răspuns

Site creat de