Politic

Comisia juridică din Senatul României s-a răzgândit şi a respins amendamentul privind graţierea pedepselor pentru corupţie

18300894 827695137386358 4868867183077397992 n

Membrii Comisiei juridice din Senat au revenit joi asupra amendamentului privind graţierea pedepselor pentru corupţie, 5 senatori votând pentru respingerea acestuia, în timp ce patru senatori ai PSD şi ALDE s-au abţinut.

Senatorul USR George Dircă a afirmat că faptele de corupţie produc consecinţe deosebit de grave şi iremediabile.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a catalogat respingerea în Comisia Juridică a Senatului a amendamentului privind graţierea pedepselor pentru corupţie drept „o veste bună”, precizând că „a prevalat înţelepciunea”.

„Graţierea este o instituţie prevăzută în Codul Penal, este o instituţie care s-a aplicat, ce-i drept, rar, de-a lungul timpului şi prin definiţie s-a aplicat doar infracţiunilor cu un grad de pericol social redus. Infracţiunile de corupţie sunt infracţiuni care au un nivel ridicat de pericol social şi care, prin tradiţie, pentru că ne referim la celelalte legi anterioare, nu au făcut obiectul actelor normative de amnistie sau graţiere”, a declarat preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea.

Vă reamintim că ieri au avut loc proteste în Cluj-Napoca şi Bucureşti, după ce senatorii din Comisia juridică au aprobat amendamentele privind graţierea pedepselor pentru corupţie.Lasă un răspuns

Site creat de