Politic

Protest în această seară în Cluj-Napoca! PSD a votat graţierea faptelor de corupţie

protest cluj

ACTUALIZARE 4 mai: Comisia juridică din Senatul României s-a răzgândit şi a respins amendamentul privind graţierea pedepselor pentru corupţie


Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Concret, amendamentul presupune excluderea infractiunilor prevazute la articolele 289-294 din Codul Penal din lista infractiunilor exceptate de la gratiere prevazuta in proiectul de lege al Guvernului.

Acestea sunt: luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, fapte săvârşite de către membrii instanţelor de arbitraj sau în legătură cu aceştia, fapte săvârşite de către funcţionari străini sau în legătură cu aceştia.

Proiectul prevede gratierea pentru infractiunile comise pana la data de 1 ianuarie 2017, a precizat Serban Nicolae, presedintele comisiei.

Senatorii PNL şi USR au anunţat că se opun graţierii oricăror fapte de corupţie.

Senatul este prima camera sesizata, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Din acest motiv, astăzi, de la ora 20, s-a anunţat un protest în Piaţa Unirii: „Cluj – NU graţierii corupţilor – OUG 13 revine. Şi noi!”.


ACTUALIZARE 20:20 – Aproximativ 40 de persoane s-au adunat în această seară în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva Legii privind graţierea adoptată de Comisia juridică a Senatului.


De asemenea, peste 1.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei din Bucuresti pentru a protesta faţă de votul dat astăzi de Comisia juridică din Senat pe Legea graţierii.5 Comments

    1. Octavian, nu avea cum sa fie de la protestul de ieri, deoarece articolul anunta ca urmeaza sa fie un protest. Nu putem sa postam poze de la un eveniment care inca nu a avut loc.

Lasă un răspuns

Site creat de