Din Oras, Important

Comunitatea LGBTQ+ organizează pe 17 iunie „Marşul Cluj Pride”

festival lgbt cluj

Queer Sisterhood Cluj, Hilltop ORG și Asociația PRIDE România colaborează pentru a organiza Cluj Pride 2023, un eveniment menit să susțină și să consolideze comunitatea LGBTQ+.

„Ne vom uni și vom lupta pentru a ne face auziți, și pentru a ne cere drepturile care ni se cuvin.

Tema din acest an va fi FAMILIA. Fie că vorbim de cupluri LGBTQIA+, de familii cu copii LGBTQIA+, sau de părinți LGBTQIA+, luptăm pentru recunoaștere și protecție legală pentru membrii comunității noastre.

Marşul Cluj Pride pe 17 iunie va fi un moment puternic de protest împotriva discriminării și violenței îndreptate împotriva membrilor comunității LGBTQ+.

Marșul va da startul săptămânii Pride, și va fi organizat în Piața Unirii cu susținerea Transilvania Internaţional Film Festival (TIFF) care are loc în Piața Unirii în acea perioadă.

Săptămâna Pride, ce va urma, va fi o perioadă de rezistență culturală și politică, în care vom organiza evenimente menite să promoveze diversitatea și incluziunea, să educăm și să informăm societatea asupra problemelor și luptelor noastre.

Ne solidarizăm cu toți membrii comunității LGBTQ+ din Cluj și din întreaga lume, care suferă sub tirania homofobiei și transfobiei, și vă îndemnăm să vă alăturați luptei noastre.

Pentru mai multe informații despre eveniment și modul în care puteți sprijini lupta noastră, vă rugăm să urmăriți paginile noastre: Asociația Pride România și Queer Sisterhood Cluj„, au transmis organizatorii evenimentului.

foto reprezentativă: arhivăLasă un răspuns

Site creat de