Studentie, Important

Concert de colinde „Fă-te, gazdă, vesel bunu!” susţinut de studenţii UBB Cluj

Fă-te, gazdă, vesel bunu!

Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai organizează marți, 13 decembrie 2016, începând cu ora 19.00, în sala Auditorium Maximum (str. Em. de Martonne, nr. 1), concertul de colindeFă-te, gazdă, vesel bunu!, susţinut de studenţi ai UBB din grupurile Liga Studenţilor din Cluj şi ASCOR Cluj-Napoca.

Ne dorim ca prin acest spectacol să aducem în fața publicului colinde vechi, unele culese acum 100 de ani, deci în perioada în care influențele erau mici și tradiția se perpetua din generație în generație.

Colindele pe care le veți auzi au linii melodice diferite de cele ale colindelor foarte cunoscute astăzi și texte mai puțin familiare față de ceea ce auzim la televizor și radio, dar foarte interesante pentru noi și pentru oricine își dorește să cunoască care era atmosfera în satele românești înainte vreme…

 În plus, vom încerca să redăm întreaga atmosferă din casa unei gazde ce va fi colindată de cele două cete de colindători, urmând să înfățisăm de la colinda pe ulița satului, şi colindele adresate gazdei și familiei sale până la colinda antifonică și cea de drum”, a declarat Oana Raluca Băilă, vice-președinte ASCOR Cluj.


Evenimentul organizat de Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice este sprijinit de Consiliul Studenților din UBB (CSUBB), Organizația Studenților din UBB (OSUBB) și are ca parteneri media: Radio România Cluj, Radio Transilvania și Radio Renașterea.


Intrarea este liberă!Lasă un răspuns

Site creat de