Timp liber, Important

Concert la Cluj | Young Famous Orchestra: Lebensfreude – călătoria prin care redescoperim Bucuria Vieții

Young Famous Orchestra Cluj

Marți, 4 octombrie, începând cu ora 18.00, Auditorium Maximum din Cluj-Napoca readuce în prim-plan atmosfera specifică fiecărui concert Young Famous Orchestra și mult-așteptata interacține cu dirijorul Vladimir Agachi

De data aceasta, demersul muzical are menirea de a ne reconecta la acea dimensiune a sinelui care nu a uitat că viața e bucurie, e magie – iar această magie stă în puterea noastră.  Vom porni într-o călătorie muzicală vivace, plină de energie, intensitate și forță, pe parcursul căreia vom restabili conexiunea cu sufletul pur care știe să se joace, știe să se bucure și știe că fiecare zi e nouă lume.

Atmosfera va fi întregită prin Expoziția ”Spațiul cosmic – între lumina cunoașterii și lumina spiritului ” a pictorului Matei Agachi.

Viața – cel mai frumos și mai de preț dar pe care îl avem – este o eternă enigmă pe care fiecare dintre noi încearcă să o deslușească în felul său. Viața ne oferă permanent noi oportunități și prilejuri pentru a-i celebra magia și unicitatea, punând accent pe vibrația înaltă a recunoștinței și a bucuriei.

Young Famous Orchestra (YFO) reprezintă tinerețea și energia emanată de un colectiv orchestral tânăr şi pasionat, dar și renumele construit prin munca și devotamentul unor nume consacrate, modele morale și exemple de excelență și performanță profesională.

Fondată în 2015 de către carismaticul dirijor Vladimir Agachi, Young Famous Orchestra este cea mai tânără și dinamică orchestră din Transilvania, beneficiind de înalt patronajul ”Universității Babeș-Bolyai”, precum și de parteneriate valoroase cu instituții publice și de cultură locale (Primăria Cluj-Napoca, Academia de Muzică ”Gheorghe Dima”). Artiștii reuniți sub bagheta YFO au concertat în cadrul unor evenimente inedite alături de Dan Grigore, Daniel David, Irina Margareta Nistor, Sânziana Mircea, Paul Andre Bempechat, Analia Selis, Omar Massa, Mariano Castro, Ilian Gârneț, Bogdan Bob Rădulescu, David & The Six Martini.

Asociația Young Famous crează legături valoroase între orchestra formată din cei mai talentați tineri instrumentiști români și muzicieni consacrați cu reputație internațională. Conceptul Young Famous își propune să readucă muzica clasică în prim-planul vieții culturale românești printr-o abordare modernă a concertului simfonic și apropierea acestuia de publicul tânăr. Concertele Young Famous Orchestra au adus în sală aproximativ 14 000 de persoane.

Vladimir Agachi este unul dintre cei mai activi tineri dirijori români, formarea sa muzicală fiind marcată de perfecționarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre marii dirjori ai lumii: Daniel Barenboim. Aparițiile sale sunt caracterizate de o deschidere specială către public: caracterul formal și adesea sobru al concertelor de muzică clasică este înlocuit de un dialog cald cu spectatorii, de o prezentare inedită și neconvențională a partiturilor pe care le dirijează. Publicul este deseori invitat să facă parte în mod activ din fenomenul muzical, fie așezat în orchestră, fie chiar ca dirijor. Palmaresul artistic este conturat de concerte alături de filarmonici din România și internaționale (Porto, Wroclaw, Boston, Haifa, Arklangelsk, Piura), precum și obtinerea unor burse internaționale, printre care participarea la prestigiosul festival de la Tanglewood (SUA). În prezent, Vladimir Agachi este cadru didactic – lector universitar al Universității din Oradea, Facultatea de Arte, Departamentul Muzică.

DWNT este pentru a doua oară partener îndrăgit al YFO și susține cu bucurie prin firmele sale membre concertele celor mai talentați tineri instrumentiști. Înfiinţată în anul 2011, Asociaţia Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germana din Transilvania de Nord – DWNT are ca obiectiv promovarea şi dezvoltarea relaţiilor culturale, comerciale şi economice între ţările vorbitoare de limba germană şi regiunea Transilvania de Nord prin punerea în aplicare a unor acţiuni în contextul dezvoltării şi recunoaşterii rolului atribuit diversităţii culturale şi dialogului intercultural. DWNT susţine scopul propus prin activităţi publice de amploare: evenimente culturale, festivaluri, ateliere de lucru, misiuni economice şi workshopuri.

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, sub patronajul Universității ”Babes-Bolyai” Cluj-Napoca.

Partener: Filarmonica de Stat ”Transilvania”


Biletele sunt disponibile pe www.eventbook.ro și la casieria Cinematografului ”Florin Piersic”.Lasă un răspuns

Site creat de