Timp liber, Important

Concertul „La Operă” organizat în aer liber în centrul Clujului a adunat peste 4.000 de spectatori (VIDEO)

Concertul "La Opera" organizat în aer liber în centrul Clujului a adunat peste 4.000 de spectatori

Ultima zi de vară a adus la Cluj-Napoca o veritabilă sărbătoare a muzicii, în aer liber.

Stagiunea cu numărul 100 a Operei Naţionale Română din Cluj-Napoca a fost deschisă cu fast în prezența a mii de spectatori și telespectatori, pe esplanada din Piața Avram Iancu, prin concertul de tradiție LA OPERĂ.

Ediția acestui an a marcat deschiderea stagiunii centenare a Operei clujene – prima instituție lirică înființată în țara noastră, în anul 1920, și o sută de ani de lirism apreciat la nivel internațional.

Protagoniștii serii de sâmbătă au fost îndrăgiții artiști locali alături de doi invitați speciali, care au oferit un regal operistic aplaudat de peste 4.000 de spectatori prezenți la eveniment.

Salutul festiv a fost adus de Florin Estefan, Manager general al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, care a urat tuturor un călduros bun venit în stagiunea aniversară, făcând o scurtă incursiune în istoria și tradiția care au transformat opera clujeană într-un epicentru cultural național și un reper artistic mondial – misiune urmată în continuare cu aceeași dedicare de organizatorii evenimentului.

Serata muzicală în aer liber a fost presărată cu partituri deopotrivă emoționante și tensionate, romantice și dramatice, fiind nelipsite și momentele comice, toate stârnind aplauzele publicului care le-a savurat pe fiecare în parte.

Scena le-a aparținut soliștilor Irina Săndulescu Bălan, Lucia Bulucz, Nadia Cerchez (invitată), Veronica Fizeșan, Carmen Gurban, Oana Trâmbițaș, Diana Țugui, Liza Kadelnik, Andrada Ioana Roșu-Vaida, Eusebiu Huțan, Hector Lopez, Sorin Lupu, Cristian Mogoșan, Geani Brad, Cristian Hodrea, Petru Burcă și Sandor Simonfi, alături de pianistul invitat Mihai Diaconescu, acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta Maestrului Gheorghe Victor Dumănescu. Maestru de cor: Emil Maxim, Dirijor cor: Corneliu Felecan; Regie scenă: Dan Lupea și Alina Simona Nistor; Concept video: Cristian Pascariu; Scenografie: Anca Pintilie.

În repertoriul galei s-au regăsit Giuseppe Verdi – cu emblematicele sale capodopere ”Trubadurul”, ”Don Carlo” și impozantul ”Macbeth”- titlu ce anunță cea dintâi premieră a noii stagiuni, pe data de 29 septembrie 2019, G. Bizet și a sa ”Carmen”, G. Donizetti cu magicul ”Elixirul dragostei”, G. Rossini și un spumos Duet al pisicilor, J. Strauss fiul – ”Liliacul”, J. Massenet – ”Hérodiade”, G. Dendrino ca reprezentant al repertoriului autohton prin opera ”Lăsați-mă să cânt!”, concertul încheindu-se grandios pe acordurile lui G. Puccini din ”Turandot”. Muzica a fost acompaniată pe tot parcursul serii de un joc spectaculos de lumini și efecte speciale care au traversat văzduhul spre încântarea spectatorilor.

O tradiție muzicală unică în țară ce reunește publicul în inima orașului în debutul fiecărei stagiuni, Concertul LA OPERĂ s-a aflat la cea de-a cincea sa ediție, impresionând an de an prin evenimente montate în aer liber, în fața a mii de spectatori dornici să simtă armonia vibrantă a operei. Asemeni edițiilor sale anterioare, La Operă 2019 a oferit acces liber publicului larg, din dorința de a împărtăși tuturor bucuria și farmecul muzicii.

la opera cluj



Lasă un răspuns

Site creat de