Studentie

Conferinţa Europeană de Apidologie – EurBee7, la USAMV Cluj-Napoca

EurBee7

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, prin disciplina de Tehnologia Producțiilor Apicole și Sericicole a Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, organizează în perioada 7-9 septembrie 2016, cea de-a VII-a ediţie a Conferinţei Europene de Apidologie, sub patronajul Asociaţiei Europene pentru Cercetarea Albinelor (EurBee).

Deschiderea oficială a evenimetului a avut loc în data de 7 septembri în Aula Magna “Mihai Şerban”, din campusul universităţii de pe Calea Mănăştur, nr. 3-5.

Se continuă astfel seria itinerantă a conferinţei EurBee, organizată o dată la 2 ani, începând cu anul 2004, în Italia, Cehia, Marea Britanie, Turcia, Germania și Spania. În cadrul acestui eveniment științific prestigios au confirmat prezenţa mai mult de 300 de participanţi, din peste 40 de ţări, personalități internaționale, oameni de știință, dar și tineri cercetători din domeniul apidologiei – studiul albinelor şi al creşterii acestora.

Tematicile abordate în cele șapte secțiuni ale conferinţei au ca obiective principale: identificarea de soluții cu fundamentare științifică în problematica dispariției albinelor melifere și a polenizatorilor la nivel global, patologia apicolă și a polenizatorilor care contribuie la menținerea biodiversității, ecologia polenizatorilor, genetica populațiilor și genomică funcțională, neurobilogie. „Ca element de noutate, propus de colectivul disciplinei de Apicultură din USAMV Cluj Napoca pentru acest eveniment, a fost promovarea unei noi secțiuni care abordează potențialul biologic activ al produselor apicole în vederea utilizării lor în apiterapie”, a declarat Prof. dr. Daniel S. Dezmirean, Preşedintele EurBee 7.

Organizarea EurBee 7 la Cluj Napoca a trezit interesul a încă trei mari proiecte de cercetare europene: Coloss (www.coloss.org), SuperB (http://www.superb-project.eu/) și Smartbees ( www.smartbees-fp7.eu/), care și-au mai anunțat intenția de participare și de organizare a unor conferințe satelit evenimentului EurBee7.

Derularea acestor conferințe la Cluj Napoca, va transforma universitatea noastră, pentru o săptămână, în polul cercetării apiculturii mondiale cu o importanță deosebită legată de soarta acestui domeniu, al conservării biodiversității și al sănătății populației.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul conferinței: http://www.eurbee7.usamvcluj.ro/ .Lasă un răspuns

Site creat de