Studentie

Conferința Internațională Meditech 2016 găzduita de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

universitatea tehnica cluj napoca

În perioada 12 – 15 octombrie 2016, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Inginerie Electrică, Departamentul  Electrotehnică și Măsurări, va găzdui Conferința Internațională Meditech 2016 – International Conference on Advancements of Medicine and Health Care through Technology.

Aflat la cea de-a V-a ediție, evenimentul se va desfășura la Gand Hotel – Napoca, iar deschiderea oficială va avea loc joi, 13 octombrie 2016, începând cu ora 9.

Conferința este organizată de Societatea Națională de Inginerie Medicală și Tehnologie Biologică, sub egida IFMBA (International Federation for Medical and Biological Engineering), în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, Universitatea Sheffield  – Anglia, Universitatea de Medicină din Viena – Austria și Spitalul Militar de Urgență Cluj-Napoca.

Conferința reunește specialiști și personalități din lumea medicală între care, la acestă ediție, va fi prezent Secretarul General al Federației Internaționale de Inginerie Medicală și Biologica – Prof. Chung-Yuan Christian, de la Universitatea Taiwan.

Temele conferinței se leagă de rolul tehnologiei în evaluarea clinică; dispozitive și intrumente medicale de măsurare; prelucrarea semnalelor biomedicale; procesarea imaginii biomedicale; sisteme de informare și asistență medicală; biomecanică, robotică și reabilitare, precum și evaluarea tehnologiilor medicale.

Programul conferinței se va defașura pe sesiuni, iar în paralel, va avea loc o expoziție de dispozitive și aparatură medicală prezentate de firme din domeniu, firme care se vor reuni apoi într-o ”Oră a firmelor” pentru a-și prezenta domeniile de interes. De asemenea, în prima zi a conferinței, va avea loc prezentarea unui soft dedicat domeniului medical de către firmele de specialitate.

Programul complet al conferinței, referințe despre temele abordate, precum și alte detalii legate de eveniment se regăsesc aici http://www.meditech.utcluj.ro/.

Coordonatorul conferinței – Prof.dr.ing. Marius Roman, Departamentul de Electrotehnică și Măsurări, Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.Lasă un răspuns

Site creat de