Social & Cultura, Important

Conferinţa „Tulburări de spectru autist” va avea loc în noiembrie la Cluj-Napoca

Conferinţa "Tulburări de spectru autist" va avea loc în noiembrie la Cluj-Napoca

A doua ediție a conferinței „TULBURĂRI DE SPECTRU AUTIST” va avea loc în Cluj Napoca în perioada 22-23 noiembrie.

Evenimentul este organizat de către Centrul JoyStory din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Autism Voice din București .

Conferința va fi acreditată de către Colegiul Psihologilor din România cu 14 credite pentru psihologi, iar în cadrul evenimentului vor participa lectori din domeniul analizei comportamentale aplicate, acreditați internațional BACB (Board Analyst Certification Board), cât și psihologi și medici psihiatri.

Printre lectorii care vor prezenta în cadrul conferinței se  află Anca Dumitrescu, președintele Autism Voice, psiholog și BCBA  cu tema Standardele ABA din România,  dr. Ramona Gheorghe, medic primar specialitatea psihiatrie pediatrică și psihoterapeut alderian va susține tema Tulburări de neuro-dezvoltare și provocările diagnosticului timpuriu, psiholog dr. Izabela Ramona Lupu, psihoterapeut în psihoterapii cognitiv-comportamentale si logoped care va susține o prezentarea cu tematica Diferențe între disfazie și tulburări de spectru autist, cât și mulți alți specialiști.

Asociația JoyStory dorește să organizeze conferința cu scopul de a informa și sprijini persoanele implicate în acest domeniu (părinți, specialiști, cadre didactice și studenți) în vederea utilizării tehnicilor analizei aplicate ale comportamentului (ABA).

Deoarece numărul specialiștilor fiind foarte mic în țară, Centrul JoyStory dorește să se implice activ în comunitate prin facilitarea accesului la informații ce vor fi susținute de către persoane cu certificare internațională.

Înscrierile pentru participarea la eveniment se fac pe site-ul www.joystory.ro până la data de 20 noiembrie pentru ambele zile (în funcție de locurile rămase disponibile).Lasă un răspuns

Site creat de