Politic

Creşte numărul pensionarilor din Cluj care beneficiază de transport în comun gratuit

Creşte numărul pensionarilor din Cluj care beneficiază de transport în comun gratuit

Creşte numărul pensionarilor din Cluj care beneficiază de transport în comun gratuit. Mai mulți pensionari cu domiciliul în Cluj-Napoca beneficiază de abonamente gratuite la transportul în comun, în urma majorării plafonului de pensie.

CTP Cluj vă invităm la Centrele de vânzare carduri, pentru ridicarea Abonamentelor de transport gratuite valabile pe parcursul acestui an.

Primăria municipului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță că s-au majorat plafoanele de la care pensionarii au dreptul la abonament gratuit.

Pensionarii cu venituri pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” de până la 2.900 lei beneficiază de abonament gratuit pe toate liniile.

Pensionarii cu venituri pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” între 2901 lei si 3200 lei beneficiază de abonament gratuit pe 1 linie în Cluj-Napoca.

Pentru pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate, care au dreptul, în afara pensiei, la o indemnizaţie pentru însoţitor, în cuantum fix (care se regăsește pe cuponul de pensie în expresia ”S.fixă” = Sumă fixă), se vor lua în considerare doar veniturile înregistrate pe cuponul de pensie la rubrica ”pensie” (conform prevederilor art. 77, alin. (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare) și nu veniturile înregistrate la rubrica ”Total drepturi”.

Documentele necesare (fără copii) la Centrele de vânzare carduri sunt:

  • Cardul de transport emis ȋn anii anteriori
  • Carte de identitate ȋn original- domiciliul ȋn Cluj-Napoca

Reamintim că beneficiază de abonament gratuit pe toate liniile și persoanele care au împlinit vârsta de 70 ani, indiferent de cuantumul pensiei precum și cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca.

Documentele necesare pentru eliberarea abonamentului sunt:

  • Cupon de pensie sau Decizia de pensionare din luna curentă sau anterioară
  • Decizia medicală pentru pensionarii de boală
  • Decizie de pensie de Urmaș.

Primul card (pentru cei care nu au avut nici un card de transport) se va emite pe loc, gratuit. Înlocuirea unui card pierdut se face pe loc, contra-cost.

Adresele Centrelor de vanzare aici https://ctpcj.ro/index.php/ro/ticketing/centre-ticketingLasă un răspuns

Site creat de