Social & Cultura

Criza în care se află presa locală a fost dezbătută în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Cluj

Criza în care se află presa locală a fost dezbătută în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Cluj

Conferința „Criza presei locale în Europa post-adevăr” organizată de APPC și Agenția de Dezvoltare Nord-Vest a adus împreună vineri seara antreprenori și oameni din mediul businessului clujean dar și mulți jurnaliști din presa locală.

Invitați precum Ioan Rus (RMB Inter Auto), Vasile Dîncu (IRES), Daniel Metz (NTT Data), Mihaela Rus (Vitrina), Lucia Morariu (Eximtur) dar și mulți alții au discutat despre necesitatea unei prese de calitate în Cluj, despre proiecte jurnalistice care ar putea fi finanțate de către oamenii de afaceri dar și despre șantajul în presă.

De la întâlnire au lipsit însă cei din administrația locală, primarul Emil Boc și președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

La începutul dezbaterii moderate de Mihnea Măruță a fost prezentat un sondaj realizat de IRES legat de părerea oamenilor despre presa clujeană, cifrele prezentate dând de gândit jurnaliștilor prezenți.

Fiind prima întâlnire de acest fel, au existat mici divergențe între invitați dar și multe devieri de la subiect, mai ales din cauza faptului că invitații proveneau din medii foarte diferite.

La final, președintele APPC, Remus Florescu, a transmis că nu va fi ultima întâlnire de acest fel iar că la următoarele ediții, discuțiile vor fi mai eficiente și vor merge într-o direcție mai bună.


Articol realizat de Diana Ilișiu

Dragoș Pătraru prezent la Cluj-Napoca în cadrul TiMAF. Piaţa muncii, educaţia şi politica s-au numărat printre subiectele abordate (VIDEO)Lasă un răspuns

Site creat de