Social & Cultura, Important

Dragoș Pătraru prezent la Cluj-Napoca în cadrul TiMAF. Piaţa muncii, educaţia şi politica s-au numărat printre subiectele abordate (VIDEO)

Dragoș Pătraru

Clujenii au avut ocazia să îl întâlnească vineri, 13 octombrie, pe Dragoș Pătraru realizatorul emisiunii TV „Starea Nației”.

Publicul numeros prezent în sala Cinematografului „Florin Piersic” l-au primit cu aplauze și i-au adresat foarte multe întrebări, astfel că întâlnirea a ținut cu o oră în plus.

Subiectele discutate au fost din domenii diverse: de la piața muncii și valorificarea forței de muncă din România, politică sau educație.

Bineînțeles că liderii politici au fost taxați și luați peste picior de către invitatul serii care și-a exprimat părerea despre cum este condusă țara în acest moment și a pus accentul pe faptul că oamenii ar trebui să fie mai bine plătiți, nu să fie create mai multe locuri de muncă. Realizatorul se numără printre cei care cred că în acest moment interesele cetățenilor nu mai sunt pe primul plan pentru politicieni.

De la politică am trecut ușor la subiectul poate cel mai important al serii, și anume, ce să aleagă tinerii din ziua de azi: să stea în țară și să încerce să schimbe ceva sau să plece?

Dragoș Pătraru a răspuns celor din sală nu din perspectiva lui ca om de presă, ci ca simplu om, născut în România.

Dacă tu crezi că o să-ți fie mai bine afară poți să pleci și să profiți de salarii mai bune, dar ca să fii cu adevărat fericit trebuie să te rupi de tot de România. Și majoritatea nu au reușit asta. M-am întâlnit cu români din Nürnberg și am stat de vorbă cu ei și vreau să vă zic că sunt nefericiți și cel puțin jumătate dintre ei s-ar întoarce acasă. În plus, eu chiar cred că România e țara tuturor oportunităților. Când mergi în străinătate începi să vezi cu adevărat cum e țara asta și ce lucruri bune și frumoase are de oferit.”, ne-a povestit Dragoș Pătraru.

Pentru că foarte mulți oameni atât din Cluj-Napoca cât și din alte orașe i-au sugerat să încerce să schimbe ceva cum ar fi să creeze un partid realizatorul TV ne-a explicat care este cu adevărat rolul presei:

Eu cred că fiecare om trebuie să facă ceea ce știe mai bine. Eu știu să fac presă, asta îmi place și mă face fericit. Rolul presei este să informeze, nu să rezolve probleme. Presa trebuie să semnaleze derapajele din societate.”, a răspuns publicului Dragoș Pătraru.

Întâlnirea s-a terminat undeva în jurul orei 22 într-o notă pozitivă și comică așa cum ne-a obișnuit până acum realizatorul TV, iar cei prezenți au putut participa la o sesiune de poze și autografe.

20171013 192018

 Lasă un răspuns

Site creat de