De Vazut

Cum alegi corect anvelopele de iarnă

anvelopele de iarnă

Anul acesta anotimpul rece s-a lăsat așteptat, iar iubitorii de căldură s-au putut bucura de o vreme blândă, neobișnuită pentru această perioadă a anului. Unul dintre aspectele legate de schimbarea sezoanelor este și schimbarea anvelopelor de vară cu anvelope de iarnă, iar dacă nu ai avut vreme să faci acest lucru, te ajutăm cu sfaturi despre cum să le alegi.

Ce sunt anvelopele de iarnă?

Așa cum le spune și numele, acestea sunt cauciucuri special concepute pentru anotimpul rece și sunt proiectate să funcționeze atunci când temperaturile sunt joase și când carosabilul este ud, umed sau înghețat.

De ce este necesar să folosești anvelope de iarnă?

În primul rând, este important să folosești anvelopele de iarnă pentru propria ta siguranță în trafic, dar și pentru siguranța celorlalte persoane care participă la trafic șoferi, pasageri și pietoni.

Anvelopele de iarnă au avantajul de a fi foarte aderente și astfel, atunci când carosabilul este înghețat, ud sau acoperit de zăpadă, vei reuși să conduci în siguranță și vei evita accidentele sau derapajele.

Este bine să știi că dacă locuiești în oraș și te deplasezi în interiorul acestuia, neavând deplasări în zone în care înghețul și zăpada sunt frecvente, poți folosi și unele de tip all season.

În cazul în care îți place să te plimbi mai mult sau locuiești în acele zone ale țării în care condițiile meteo sunt mai mai degrabă nefavorabile, atunci cu siguranță ai nevoie de anvelope de iarnă.

Când trebuie să folosești anvelopele de iarnă?

Dacă te întrebi care ar fi cel mai potrivit moment în care este necesar să schimbi anvelopele de vară cu cele de iarnă, e bine să știi că în legislația în vigoare în țara noastră se impune acestă acțiune chiar înainte de prima zăpadă.

Însă, pentru a fi cât mai precaut și mai sigur că vei evita cozile enorme care se formează la vulcanizare în fiecare an, noi te sfătuim să faci schimbul cât mai curând și să te ghidezi după scăderea temperaturilor sub 6 grade Celsius – atunci este semnul că în curând este foarte posibil ca temperatura să scadă brusc și să apară prima zăpadă.

Ce se întâmplă dacă nu schimbi anvelopele?

Ești obligat prin lege să înlocuiește anvelopele de vară cu cele de iarnă. Dacă vei circula pe drumurile publice acoperite cu gheață, zăpadă sau polei fără să ai anvelope de iarnă, ești pasibil de a plăti amenda și de a rămâne fără certificatul de înmatriculare al mașinii tale. Te sfătuim să nu riști acest lucru și să-ți înlocuiești cauciucurile cât mai curând, dacă încă nu ai făcut acest lucru.

Cum alegi corect anvelopele de iarnă?

Să vedem, deci, care sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi noile anvelope de iarnă.

În primul și în primul rând, ține cont de dimensiunile roților tale și respectă instrucțiunile oferite de producător pentru a evita orice fel de neplăceri.

Apoi ghidează-te după trei criterii principale, atunci când vine momentul de a alege corect anvelopele de iarna.

  1. Frânarea

Siguranța se află pe primul loc întotdeauna când conduci și de aceea te sfătuim să alegi cauciucuri care să fie marcate cu litera A – indicator al performanței înalte în ceea ce privește capacitatea de frânare pe suprafețe umede. Evită anvelopele de iarnă inscripționate cu litera G – cel mai slab indicator și care se traduce într-o capacitate redusă de a frâna pe suprafețe umede, acest lucru contribuind la producerea unui accident.

  • Consumul

Alege anvelope de iarnă care să nu consume foarte mult carburant. Și în acest caz, tot anvelopele de iarnă din categoria A sunt cele mai indicate. Alege-le pe accestea dacă nu vrei să consumi prea multă benzină sau motorină.

  • Zgomotul

Și nivelul de zgomot este un criteriu important atunci când vine vorba despre anvelopele de iarnă. Te sfătuim să le alegi pe cele de sub 70 de decibeli.

Îți urăm să ai drumuri bune și sigure și iarna aceasta, iar dacă ai nevoie de un producător de încredere pentru anvelope te sfătuim să le încerci pe cele de la Michelin.

Photo by Oleksandr P on pexels.com



Lasă un răspuns

Site creat de