Din Oras

Cum au reuşit autorităţile din Cluj să înjumătăţească timpul petrecut în trafic pe un bulevard intens circulat

Cum au reuşit autorităţile din Cluj să înjumătăţească timpul petrecut în trafic pe un bulevard intens circulat

La Cluj-Napoca a intrat în funcțiune o nouă bandă dedicată pentru transportul în comun și pentru biciclete, pe tronsonul dintre sensul giratoriu de la Bulevardul Nicolae Titulescu – strada Slănic și până la girația cu strada Septimiu Albini.

Noua bandă este o continuare a celei care s-a dat în folosință în luna aprilie pe Bulevardul Nicolae Titulescu, pe tronsonul dintre strada Septimiu Albini și Piața Cipariu și care se conectează cu banda dedicată pentru autobuze și biciclete deja existentă, care leagă Piața Cipariu cu Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Este vorba în total de 2,9 kilometri de bandă dedicată. Pe acest tronson, din cartierul Gheorgheni până pe strada Memorandumului, timpul de deplasare s-a redus de la 18 minute la 9 minute.„, au transmis autorităţile din Cluj – Napoca.

Din păcate, însă, traficul rămâne o problemă majoră în Cluj-Napoca. Şantierele de pe mai multe străzi, lucrările la poduri şi lipsa centurii metropolitane fac ca municipiul să rămână în continuare sufocat de maşini.

Extinderea benzilor dedicate pentru autobuze face parte din amplul proiect al primăriei care vizează prioritizarea transportului în comun, care va continua și în alte zone din municipiul Cluj-Napoca.



Lasă un răspuns

Site creat de