Din Oras

Un nou pas concret în vederea construirii Centurii Metropolitane a Clujului

santier drum cluj

Au demarat lucrările tehnice pentru întocmirea studiilor topografice și geotehnice pentru Centura Metropolitană a Clujului.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate a zonelor urbane situate în Zona Metropolitană Cluj prin dezvoltarea unui drum nou de mare capacitate – centura metropolitană – și modernizarea drumurilor de legătură, iar scopul proiectului este îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, respectiv a mobilității populației, bunurilor și serviciilor din județul Cluj.

Primăria Cluj-Napoca a dat Ordinul de începere pentru întocmire SF, PUZ și DTAC pentru proiectul ”Drum Transregio Feleac TR35” în toamna anului trecut (octombrie 2018), iar anul acesta (în luna martie) s-a predat documentația ”Studiul alternativ de traseu”, care cuprinde un număr de 8 variante de traseu studiate.

La recomandarea specialiștilor, Municipiul Cluj-Napoca a optat pentru varianta 8- V8. 

Traseul Centurii Metropolitane (varianta a opta) poate fi văzut aici.

Urmează stabilirea și definitivarea tuturor lucrărilor și funcțiunilor prevăzute în această variantă, după care, conform procedurilor specifice, echipele tehnice se vor deplasa în zonele studiate pentru a efectua lucrările necesare acestei faze: măsurători, marcaje, bornări, foraje, amenajări tehnice.

„Solicităm cetățenilor ce dețin cu orice titlu imobile situate de-a lungul coridorului și în cadrul zonelor studiate să permită accesul echipelor tehnice și utilajelor acestora pentru efectuarea în bune condiții a măsurătorilor topografice, a studiilor geotehnice, a studiilor arheologice și a oricăror operațiuni necesare studiului de fezabilitate – în conformitate cu prevederile Legii 255/2010.”, au transmis autorităţile locale.

foto: arhivă

Centura Metropolitană a Clujului va fi gata în 2023 | Studiul de fezabilitate va fi realizat de o firmă din UngariaLasă un răspuns

Site creat de