Studentie, Important

Cum economisești bani când ești student în Cluj

Cum economisești bani când ești student în Cluj

Când ești student, dar vrei să ai o situație financiară decentă, economisește bani!

Gluma cu „mi-a rămas prea multă lună la sfârșitul banilor” devine o realitate pură când devii student. Să fii student în Cluj știm cu toții că este un efort financiar suficient de mare. Chirii scumpe, prețuri ridicate la mâncare, haine, transport. Dar dacă analizezi puțin lucrurile îți vei da seama că nu este așa complicat să trăiești si cu o suma mai mică de bani.

Vă voi spune câteva trucuri pe care să le folosiți, în așa fel încât să vă ajungă banii pentru tot ce vă propuneți să faceți. Este esențial să nu rămâneți pe 0 niciodată.

Cum să nu dai mult pe mâncare

Mănâncă la cantină cu bani puțini sau fă-ți cumpărăturile din locuri ieftine și gătește acasă pentru mai multe zile. În acest fel vei ști ce mănânci, vei folosi doar ingredientele care-ți plac și vei fi sigur că e ceva mai sănătos decât la un restaurant sau un fast-food. Nu mai arunci banii pe mâncare inutilă care poate nu îți place.

Cum să nu dai mult pe mâncare

Și căminul este o soluție

Dacă ești o persoană care se acomodează ușor, poți învăța și în prezența altor persoane și nu te deranjează oamenii străini din cameră, optează pentru a sta la cămin. Dacă nu agreezi atât de mult această idee, grupurile de pe Facebook de chirii din Cluj te ajută să-ți găsești locul perfect de locuit singur sau cu alți prieteni. Poți solicita anumite condiții, iar proprietarii te vor contacta pentru oferte. Sunt și chirii scumpe, dar poți trăi decent și într-o cameră la un preț nu foarte ridicat.

Cum să nu dai mult pe transport

Fă-ți un abonament de autobuz care este gratuit pentru studenții de la buget și redus 50% pentru studenții de la taxă. Mergi cu taxiul doar în situații urgente. Există benzile speciale pentru autobuz pe care se circulă mai repede la orele de vârf. În acest fel ajungeți mereu la timp la școală/facultate/serviciu sau în alte locuri unde este nevoie de punctualitate. Traficul te enerveză și îți poate strica ziua și starea.

La haine nu e așa greu dacă n-ai fițe

Faceți shopping-ul la Second Hand. Haine de calitate, diferite, ieftine. În Cluj, mulți tineri își cumpără hainele de la Second Hand. Multă lume se ferește de cumpăratul de la SH pentru că sunt haine purtate de alte persoane, poate uzate deja. Dacă faci o „muncă de teren” și inspectezi mai multe locuri găsești magazine OK cu haine care nu sunt uzate, iar dacă le speli imediat cum ai ajuns cu ele acasă vei uita de gândul că acele haine au fost purtate și de alții. Este același lucru ca și când ai cumpăra dintr-un magazin cu haine de firmă, pentru că și acolo oamenii probează haine și le pun la loc dacă nu nu sunt potrivite.

Cum să nu dai mult pe țigări dacă ești fumător

Cumpărați pungă de tutun cu filtre și foițe care poate să te țină și 10 zile în loc de un pachet care te ține 2-3 maxim. Fumatul nu este sănătos, dar dacă nu te poți lăsa de el, s-a dovedit că tutunul este mai „sănătos” decât țigările la pachet. Nu-ți face griji că nu te pricepi la rulat, înveți repede și după te obișnuiești. Să fumezi țigări rulate te ajută și să nu mai fumezi așa mult pe zi. Te gândești că durează sau ți-e prea lene să rulezi o țigară și nu mai fumezi în momentul respectiv, amânând asta pentru mai târziu.

Cum să nu dai mult pe țigări dacă ești fumător

Tips & Tricks pentru economisirea banilor în general

Ascunde banii și uită de ei, iar când rămâi fără, vei căuta peste tot și-i vei găsi. Din propria mea experiență vă pot spune că este un sentiment urât să nu treacă nici măcar jumătatea lunii și să rămâi fără bani. Când primești bani de la părinți sau dacă lucrezi și primești salariul, ia o parte din acei bani, nu foarte mare, și ascunde-i într-un loc în care vei căuta la un moment dat și vei da de bani de care poate ai nevoie. Dacă te descurci și nu este nevoie să cauți după ei, consideră acei bani salvați și îi poți folosi în alte situații.

Article Image by Andrew Khoroshavin from Pixabay

Tips & Tricks pentru economisirea banilor în general

 Lasă un răspuns

Site creat de