De Vazut, Important

Cum să economisești bani

Cum să economisești bani

Grijile legate de bani au devenit tot mai apăsătoare, mai ales din cauza apariției coronavirusului (COVID-19) și a pagubelor pe care acest virus le-a creat.

Mulți oameni au ajuns în șomaj, iar situația locurilor de muncă nu pare încă să se îmbunătățească pentru mulți dintre ei.

Fie că te descurci rău cu banii sau doar vrei să economisești puțin pentru ceva anume, acestea sunt câteva sfaturi care să vă ajute să economisiți.

Fă-ți întotdeauna listă de cumpărături

Un studiu arată că aproximativ 48% din cumpărăturile alimentare pe care le facem ajung la gunoi. Pentru a evita o astfel de situație, o listă de cumpărături făcută de acasă ne-ar ajuta să cumpărăm strictul necesar și astfel nu am fi nevoiți să aruncăm mâncarea. De asemenea este foarte important să mergem la cumpărături după ce am mâncat, pentru că altfel tindem să cumpărăm ceea ce ne dorim pe moment.

Gătește

Chiar dacă nu ne place să gătim, există rețete ușor de preparat și care nu ne iau prea mult timp. Mâncarea gătită ține mai multe zile și astfel nu trebuie să consumăm alimente procesate de fiecare dată când ne este foame. Pe lângă că este o modalitate de a economisi bani, este și mai sănătos pentru organismul nostru.

Pregătiți-vă pachet de acasă pentru muncă sau  școală

Pentru a-ți acoperi masa la un program normal de școală sau de muncă, ai nevoie de cel puțin 5 lei. 5 lei în fiecare zi, timp de o lună, înseamnă aproximativ 150 de lei, care, cu puțin efort, s-ar putea transforma în 50 de lei. De asemenea, la fel se poate proceda și cu cafeaua. Iar dacă nu apucați să faceți aceste lucruri dimineața, alegeți să mâncați în locuri mai ieftine, cum ar fi cantinele.

Reduceți consumul de apă

Nu aveți întotdeauna nevoie ca apa să curgă încontinuu. De exemplu, atunci când vă periați dinții puteți opri apa pentru a reduce consumul. Acest lucru este recomandat și pe pachetele unor paste de dinți.

Urmăriți ofertele

Magazinele alimentare, în special, au zilnic oferte la alimente, datorită faptului că marfa expiră repede. Mai ales vara, puteți prinde oferte la legume și fructe.

Iar dacă vreți să vă schimbați garderoba, la fiecare sfârșit de sezon, magazinele de îmbrăcăminte și încălțăminte își reînnoiesc marfa, iar hainele din sezonul trecut sunt vândute la prețuri mult mai mici.

Țigările pot fi mai ieftine

Știm cu toții cât de costisitor este să fumezi. Un pachet de țigări, în medie, costă 20 de lei. Dacă deja a devenit o dependență de care nu mai puteți scăpa și consumați câte un pachet de țigări pe zi, costul lor într-o lună ajunge la aproximativ 600 de lei. Însă, există o alternativă prin care puteți reduce aceste cheltuieli exorbitante, astfel încât să ajungeți la 7-8 lei pentru un pachet de țigări. Există tutun la pungă și filtre pe care le puteți achiziționa din magazinele specializate sau de pe Internet. Cu ajutorul unui aparat vă puteți face singuri țigările și astfel puteți economisi aproximativ 400 de lei pe lună.

Image by Andrew Khoroshavin from Pixabay

Cum economisești bani când ești student în ClujLasă un răspuns

Site creat de