De Vazut

Cum să faci mai ușoară și mai plăcută călătoria cu animalul de companie

Cum să faci mai ușoară și mai plăcută călătoria cu animalul de companie

Ce ar fi o vacanță de familie dacă nu ai avea alături și animalul de companie? În cazul în care îți permiți și dacă excursia durează mai mult, nu ezita să iei și prietenul necuvântător la bord pentru experiențe amuzante și memorabile. Nu lăsa pisica sau cățelul cu un străin sau la un adăpost care găzduiește animale cât timp ești plecat. Cât vei fi în călătorie acesta îți va duce dorul și va fi total schimbat atunci când îl vei revedea.

Așadar dacă iei pe prietenul blănos cu tine în vacanță, uite câteva sfaturi bune de călătorie care îți vor face experiența mai plăcută și mai ușoară. Atât în cazul tău, cât și în cazul lui. Ba s-ar putea ca plecatul la drum cu animalul de companie să fie chiar mai simplu decât plecatul cu copiii.

Pregătește animalul de plecare înainte de toate

Înainte să iei cu tine în avion sau la drum cu mașina animăluțul, este foarte important să consulți un medic veterinar care să-ți spună ce și cum e bine de făcut. Călătoritul cu câinele poate fi stresant pentru acesta iar sedarea nu reprezintă în fiecare caz soluția. Cel mai bine pregătește animalul cu ceva timp înainte de plecare.

Obișnuiește-l cu statul în cușca de transport și asigură-te că are suficiente jucării și un confort apropiat de cel de acasă. Oferă-i o masă ușoară înainte de plecatul la drum deoarece un stomac plin îi poate intensifica răul de mișcare.

calatorie caine
Cum să faci mai ușoară și mai plăcută călătoria cu animalul de companie 4

O idee bună este să-i oferi sau să ai la tine în bagaj și ceva gustări cu CBD(canabidiol). Acest ulei s-a dovedit a fi la fel de eficient în a ameliora stările de anxietate și stres la animalele de companie, pe cât ar fi de benefic în cazul oamenilor.

Nu uita de asemenea ceea ce este la fel de important atunci când iei animalul de companie cu tine în călătorie departe de casă. Asigură-te că ai la tine documentația necesară în ceea ce-l privește. Certificatul de sănătate și dovada vaccinării, pașaportul european și/sau dovada că a fost microcipat.

Călătorii cu mașina cu animalul de companie

Dacă nu ai mai fost până acum cu cățelul sau pisica în mașină decât pentru transportul la veterinar, s-ar putea să ai o problemă. Companionul ar putea să asocieze aceste mici drumuri doar cu stresul și frica. De aceea, înainte de a vă porni la drum cu adevărat, fă câteva mici excursii de probă într-un parc sau într-un loc plăcut pentru acesta.

excursie animal de companie
Cum să faci mai ușoară și mai plăcută călătoria cu animalul de companie 5

Așa vei obișnui animalul de companie cu ideea de drum cu mașina, cu sunetele și vibrațiile specifice, cu aerul condiționat și cu cușca sa de transport. O altă idee care ar putea face animalul să se obișnuiască sau chiar să iubească mai mult aceste călătorii ar fi ca la sfârșitul excursiei să îi oferi mici bunătăți.

Mai mult decât atât, planifică inteligent excursia. Dacă mergi în parcuri de familie, asigură-te că primesc și animale de companie. De asemenea, rezervă cazări care să fie prietenoase cu animalele de companie, pentru că este dificil să ajungi la destinație și să afli că nu ai voie cu câinele sau pisica.Lasă un răspuns

Site creat de