Social & Cultura

Cum să mobilezi corect o bucătărie deschisă

Cum să mobilezi corect o bucătărie deschisă

Conceptul de bucătărie deschisă, deși destul de nou, a început să fie adoptat cu succes și în România.

Avantajul acestui spațiu deschis este că familia poate petrece timp de calitate împreună. Totodată, este foarte potrivit și atunci când ai musafiri, pentru că te poți distra cu ei, în timp ce pregătești cina.

Însă, în timp ce camerele separate, precum livingul și bucătăria, au o delimitare în ceea ce privește aranjamentul mobilei, spațiul deschis lasă loc interpretării: Unde ar trebui să aranjezi mobila de bucătărie? Dar masa pentru servit? Cum să faci diferența vizuală dintre cele două spații?

În primul rând, va trebui să iei în considerare planul general al bucătăriei, precum și felul în care funcționează cu spațiul. Ia în calcul faptul că, de acum, bucătăria ta va avea impact și asupra celorlalte zone din casă. De aceea este important să îți alegi o mobilă de bucătărie care să facă o tranziție lină către zona deschisă. Poți alege dintr-un sortiment bogat de mobilă de bucătărie aici: https://favi.ro/produse/categorie/mobila-de-bucatarie.

Spre exemplu, dacă spațiul de care dispui nu este foarte generos, poți opta pentru o masă de bar în locul mesei tradiționale, împreună cu un set de scaune de bar. Aceste piese de mobilă de bucătărie au devenit foarte populare în ultimul timp datorită fiabilității și a efectului vizual pe care îl produc, adăugând o nouă dimensiune verticală camerei deschise.

Dacă totuși optezi pentru mobilă de bucătărie clasică, precum o masă cu un set de scaune, asigură-te că există îndeajuns de mult spațiu pentru acestea. De obicei, un metru este distanța potrivită de la scaune la perete, însă poți oricând alege un colțar de bucătărie, care va economisi o mare parte din spațiu.

Va trebui să te gândești și la distanțele dintre zone. Astfel, le poți împărți în 3: zona pentru gătit, cea pentru servit masa și cea pentru relaxare. De exemplu, dacă televizorul este prea aproape de zona de gătit, s-ar putea să fie greu de urmărit. Altfel, dacă zona de servit masa este prea departe de cea de gătit, va trebui să parcurgi un întreg traseu cu vase, farfurii și altele. Mai mult, circulația între aceste zone nu trebuie împiedicată. De aceea, este bine să te gândești la aceste două spații, cel de gătit și cel de servire, ca fiind separate față de cel de relaxare.

Ia în calcul stilul mobilei tale de bucătărie și felul în care aceasta influențează design-ul întregii camere.  Alege materiale care sunt plăcute la vedere și au o cromatică deschisă. Astfel, gândește-te că alegerile individuale vor afecta întregul spațiu, deci optează pentru o mobilă de bucătărie atât elegantă cât și practică, ce va fi în ton cu restul camerei.

Cauți un look clasic sau unul contemporan? În funcție de stilul pe care îl alegi, asigură-te că nu există discrepanțe între zonele de servire a mesei și cele de relaxare. De exemplu, dacă ai ales o canapea în stil vintage, optează pentru o mobilă de bucătărie din lemn, care să urmeze aceleași note elegante.

Nu uita să verifici și nivelul de zgomot al electrocasnicelor pe care le folosești, precum hota sau mașina de spălat vase.

Alege cu încredere mobila de bucătărie de pe FAVI.ro, portalul de căutare numărul 1 în materie de mobilă!

Caută produsele tale preferate, verifică dimensiunile și poți comanda online, în doar câteva minute!Lasă un răspuns

Site creat de