Social & Cultura

Cum selectezi cel mai bun serviciu de curierat pentru nevoile tale?

package 1081709 1280

Problema alegerii unui serviciu de curierat este destul de comuna avand in vedere ca multi dintre noi ne vedem pusi in situatia de a trimite plicuri sau colete inspre diversi destinatari. Situatia este cu atat mai complicata daca vorbim despre magazine online, unde serviciile de curierat sunt deosebit de importante pentru succesul acestor magazine. Serviciile de curierat din tara noastra s-au imbunatatit semnificativ in ultimul deceniu avand in vedere ca aceste firme comunica astazi mult mai bine cu clientii dar si cu curierii proprii, gratie tehnologiei care avanseaza intr-un ritm destul de alert.

Cu toate acestea insa, alegerea serviciilor de curierat potrivite inca ramane o reala provocare atat pentru simplii oameni, cat si pentru administratorii de magazine online.

De foarte multe ori ne lasam ghidati exclusiv de preturi atunci cand vine vorba de a face astfel de alegeri, un lucru care este eronat avand in vedere ca, calitatea serviciilor ar trebui sa fie principalul criteriu de selectie. Spre exemplu, o firma de curierat foarte flexbila este Xcurier. La ce detalii trebuie sa fim insa foarte atenti atunci cand vrem sa facem cea mai potrivita alegere pentru nevoile noastre.

Care sunt nevoile tale?

            Un prim pas important este faptul ca trebuie sa determinam cu exactitate care sunt nevoile noastre. Daca vrem sa trimitem un simplu plic, s-ar putea sa nu ne intereseze foarte mult firma de curierat cu care il trimitem, insa daca aceste servicii ne sunt indispensabile, atunci situatia este una complet diferita. Daca trimitem volume mai insemnate de marfa, atunci este absolut esential sa luam in calcul calitatea serviciilor si preturile practicate de catre o astfel de companie inainte de a face o alegere ferma.

Preturile se negociaza individual.

            Multe companii de specialitate nu ofera o lista de preturi, motiv pentru care aveti posibilitatea de a le negocia inainte de a semna un contract. Este important de retinut faptul ca preturile sunt diferite in functie de tipul produselor pe care le trimitem. Pentru un simplu plic nu se poate solicita o suma similara cu cea pentru un colet. Asadar, mare atentie la acest aspect atunci cand negociati preturile cu firma de curierat pentru care optati. Daca va aflati la inceput de drum, s-ar putea chiar sa beneficiati de un discount care poate marca inceputul unui parteneriat de durata cu firma de curierat, parteneriat care trebuie in mod obligatoriu sa fie bazat pe incredere si respect reciproc.

Termenele de livrare pot varia in perioadele aglomerate.

Desi poate in contracte se stipuleaza foarte clar termenul limita al unei livrari, trebuie totusi tinut cont de faptul ca in perioadele aglomerate de pe parcursul anului, aceste termene de livrare pot suferi oarecare modificari, astfel ca anumite livrari pot intarzia. Sarbatoarea Craciunului, Pastile sau Black Friday sunt unele dintre cele mai aglomerate perioade din cursul unui an, astfel ca in jurul acestor perioade, termenele de livrare pot suferi modificari neasteptate si care nu se datoreaza faptului ca ai de a face cu o firma neserioasa.

 

 3 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de