Din Oras, Important

Curiozități despre cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca

Curiozități despre cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca

Construit în perioada anilor ‘60 după un plan urbanistic ce presupunea construirea unui cartier atipic, plin de verdeață, cu parcuri de diferite dimensiuni și alei ce se ascund la umbra copacilor ornamentali sau a pomilor fructiferi, cartierul Gheorgheni este și în prezent cel mai înverzit cartier al Clujului.

Luându-și numele de la localitatea Gheorghieni care se află în imediata apropiere, cartierul se așează în zona de est a orașului și este compus din blocuri cu 4 până la 12 etaje. O mare parte din acest cartier a fost construită pe locul fostelor case, livezi și grădini ale locuitorilor din zonă.

Printre clădirile mărețe, moderne și luxoase se găsește și „Lacul fără fund”, așa cum era numit în trecut. Acesta este vechi de mai bine de 600 de ani și a fost atestat pentru prima dată în anul 1370 într-unul din actele regelui Ungariei, Ludovic de Anjou.

lac gheorgheni cluj

 

În perioada medievală lacul devenise pescărie și tot de aici, locuitorii orașului se aprovizionau cu pește proaspăt. În perioada anilor ‘70 începe procesul de modernizare al lacului care se transforma într-o zonă de agrement.

Astăzi lacul din Gheorgheni a devenit una dintre cele mai îndrăgite locații din Cluj, locație în care iubitorii de natură se pot relaxa

Lacul Gheorgheni face acum parte dintr-o zonă complexă care este cunoscută drept „Parcul Iulius Mall”, loc în care au deseori loc evenimente destinate clujenilor de toate vârstele și care sunt organizate de cele mai multe ori de către centrul comercial Iulius Mall.

Lacul Trei Gheorgheni – o zonă naturală dată uitării (VIDEO/FOTO)

Pe lângă această zonă de agrement, în cartierul Gheorgheni se mai găsește și Livada Palocsay, o zonă plină de verdeață și pomi fructiferi dar și Parcul Detunata, o altă zonă de agrement îndrăgită de către locuitori.

O nouă zonă, creată de foarte puțin timp pentru iubitorii de sporturi și despre care unele voci afirmă că este cel mai modern parc de agrement din România este Baza Sportivă Gheorgheni, un complex sportiv care are trei terenuri de mini fotbal cu nocturnă, două terenuri de badminton, trei terenuri de tenis, două terenuri cu nisip pentru beach volei, două terenuri de baschet, pistă de alergare, zone cu aparate pentru exerciții fizice, parc de aventură cu trasee prin copaci, amfiteatru, bouldering, teren de paintball și multe alte facilități.

Pentru un tur virtual al Complexului Sportiv Gheorgheni accesați link-ul de aici.

CLUJ – Cum arată Complexul Sportiv Gheorgheni – cel mai modern din România (FOTO)

Deși cartierul Gheorgheni s-a dezvoltat uimitor în ultimii ani, acesta își continuă procesul de dezvoltare și în prezent prin construirea noilor clădiri de locuințe ultra-moderne dar și prin construirea clădirilor de birouri.Lasă un răspuns

Site creat de