IT, Important

Cursuri de reprofilare la Cluj pentru cei care îşi doresc un loc de muncă în domeniul IT

cursuri IT 2021

Pandemia de coronavirus a afectat numeroase domenii de activitate, motiv pentru care mulţi români au rămas fără locuri de muncă sau au intrat în şomaj tehnic.

În schimb, la nivelul municipiului Cluj-Napoca sectorul de IT a crescut cu 2% în perioada pandemiei, ceea ce face că în acest moment acesta să fie cel mai mare sector economic al orașului, cu 25.886 de angajați.

Din acest motiv, tot mai multe persoane se îndreaptă spre cursuri de reconversie profesională în domeniul IT. Mai mult, pandemia a determinat o digitalizare accelerată a multor domenii de activitate, motiv pentru care, în viitorul apropiat, cererea de specialişti în IT va creşte.

Cum poţi să începi o carieră în IT dacă lucrezi în alt domeniu?

Cu ajutorul unui program derulat în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Departamentul pentru Educație Continuă, Învățământ la Distanță și cu Frecvență Redusă (DECIDFR) începe înscrierile pentru programul „Informatică Aplicată şi Programare”.

Programul de studii postuniversitare „Informatică Aplicată şi Programare” este derulat încă din anii ’90 şi reprezintă o şansă reală pentru cei care doresc să facă o reconversie profesională.

În 2021, doritorii se pot înscrie online începând cu data de 15 ianuarie, ora 20. Mai multe detalii aici.

Cei înscrişi vor începe cursurile în martie 2021

INTERVIU cu dr. ing. Mihai Damian despre reconversia profesională în domeniul IT

Cursurile şi laboratoarele au fost adaptate situaţiei actuale. Astfel, acestea vor avea loc online, dar şi fata în faţă.

Cursul de reconversie va dura doi ani (4 semestre) şi va cuprinde 196 de ore de curs şi 504 de ore de aplicaţii (laboratoare).

Taxa de şcolarizare este de 4320 de lei, iar plata se va face în rate.

Pentru acest program sunt eligibili absolvenţii cu diplomă ai unui program de licenţă acreditat în România.

DECIDFR pune la dispoziţie şi un program de conversie profesională destinat cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar. Mai multe detalii aici.

Photo by Danial RiCaRoS on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de