Studentie

Cursuri internaționale de vară de limbă și civilizație românească, organizate la UBB Cluj

limbi straine

În perioada 4-22 iulie 2016 Universitatea Babeș-Bolyai organizează cea de-a 45-a ediție consecutivă a Cursurilor internaționale de vară de limbă și civilizație românească.

În acest an vor participa 28 de studenţi internaţionali din 14 ţări, precum: SUA, Germania, Elveţia, Marea Britanie, Austria, Suedia, Danemarca, Portugalia, Rusia, Coreea de Sud, Senegal, Brazilia, Ucraina şi Georgia.  

Programul presupune atât cursuri propriu-zise de limba română, cât şi activităţi sociale şi excursii menite să familiarizeze participanţii cu mediul românesc transilvănean. Cursurile de limba română sunt susţinute de către cadre didactice din cadrul Departamentului de limbă, cultură şi civilizaţie românească al Facultăţii de Litere, iar activităţile sociale şi excursiile sunt coordonate de către Centrul de Cooperări Internaţionale al UBB.

Acestea presupun conferinţe pe teme de istorie şi geografie a României, film românesc, etnologie (conferinţe susţinute de către cadre didactice şi cercetători ai UBB), precum şi vizite la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, la Muzeul de Artă şi Muzeul de Farmacie din Cluj-Napoca, ateliere (de icoane pe sticlă, de gătit, de olărit tradiţional românesc), excursii la Salina Turda, Cheile Turzii, Beliş şi în Maramureş.

La sfârşitul celor trei săptămâni de cursuri intensive de limbă şi civilizaţie românească, fiecare participant va primi un atestat academic de participare, care indică nivelul de cunoaştere a limbii române, atestat din ce în ce mai solicitat pentru activităţi din mediul internaţional. Lasă un răspuns

Site creat de