Studentie, Important

Dan Doru Micu, profesor al Universităţii Tehnice din Cluj, membru al Delegaţiei IVLP din Statele Unite ale Americii

Dan Doru Micu

În perioada 27 februarie – 8 martie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a participat la programul International Visitors Leadership Program (IVLP) on Demand din Statele Unite ale Americii.

UTCN a fost reprezentată de către prof.dr.ing.mat. Dan Doru Micu, Directorul Centrului de Cercetare în Metode Numerice, cadru didactic al Facultății de Inginerie Electrică și coordonator al unor prestigioase proiecte internaționale de cercetare cu tematică din domeniul electric și energetic.

Tema fudamentală a acestui program a fost Strengthening Energy Research (Consolidarea Cercetării în Domeniul Energie) la care domnul Prof. Dan Doru Micu a participat alături de o delegație de profesori și cercetători români (Marian Dobrin – ISPE București; Dr. Ion Murgescu – ICPE-CA; Dr. Dan Covăceanu – ISPH București; Dr. Adrian Rădulescu – ICPE ACTEL- București; Dr. Marin Constantin – ICN Pitești; Dr. Ioan Iordache – ICSI Rm Vâlcea; Dr. Radu Dudău – EPG București; Prof. Mihai Găvrilaș TU-Iași; Deak Gyorgy – INCDPM București; Prof. Tudor Prisecaru – UPB).

Între subiectele de interes abordate în cadrul acestei vizite, s-au numărat: eficiența energetică, smart meters și cyber security, tehnici îmbunătățite de recuperare pentru petrol și gaze naturale, tehnologie nucleară modulară, transfer de tehnologie și inovație.

Pentru informare și documentare asupra practicilor specifice domeniului, participanții la program au avut întâlniri cu specialiști din Universități și Institute de Cercetare din Washington, Philadelphia și Pittsburgh.

dan doru micu utcn

Prin această acțiune, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a consolidat și a extins colaborările de cercetare în domeniul energiei cu alte centre și institute de cercetare de la prestigioase universități de peste ocean – Lehigh University Energy Research Center, Lehigh University Energy Systems Engineering Institute, Philadelphia Energy Solutions (PES), Kleinman Center For Energy Policy, Department of Energy’s Efficient Buildings Hub, U.S. Green Building, National Energy Technology Lab, Center for Energy-Swanson School of Engineering, The Center for Building Performance and Diagnostics, Carnegie Mellon University.

În același timp, s-au legat parteneriate care vizează mobilități pentru studenți și doctoranzi la University of Pennsylvania, Temple University, University of Pittsburgh, Carnegie Mellon University.

Programul IVLP este administrat de Biroul pentru Relații Culturale și Educaționale al Departamentului de Stat al Statelor Unite și selectează anual din toate țările specialiși în cele mai diverse domenii de activitate. Aceștia participă la programe ce înlesnesc întâlniri cu cercetători din același domeniu, schimb de opinii și experiență și oferă posibilitatea de a cunoaște societatea americană și modul de viață american.

Participanții sunt propuși de membrii misiunilor diplomatice ale Statelor Unite din țările respective.

Programul este rezultatul dialogului dintre Guvernul României şi Administraţia SUA, fiind unul dintre proiectele comune convenite în cadrul grupului de lucru pe energie, ca parte a Task Force-ului pentru implementarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii.Lasă un răspuns

Site creat de