Studentie

Dan Doru Micu, profesor al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, a câștigat o prestigioasă bursă internațională

dan doru micu

Dan Doru Micu, doctor în inginerie electrică, și în prezent cadru didactic la Facultatea de Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, a câștigat bursa internațională Fulbright Senior Award în cadrul Universității din Florida. Acesta este licențiat în matematică și inginerie electrică, și la nivel academic deține titlul de „Profesor, doctor, inginer, matematician”.

Bursa „Fulbright Senior Award” este acordată pe o perioadă de 6 luni și se adresează atât profesorilor și cercetătorilor, cât și profesioniștilor din România, care fac activități de predare și cercetare la universități din SUA. Programul Fulbright funcționează în peste 150 de țări din întreaga lume.

Pentru primirea acestui tip de bursă, participanții trec printr-o serie de concursuri deschise, și interviuri, presupunând experiențe profesionale și merite deosebite.

Fulbright Senior Award este considerat cel mai prestigios program de schimburi științifice și educaționale desfășurat de SUA la nivel internațional și funcționează încă din anul 1946. Acesta este coordonat de către Biroul Afacerilor Culturale și Educaționale al Departamentului de Stat din SUA și are rolul de a intensifica înțelegerea reciprocă dintre Statele Unite și celelalte țări care participă în program, prin schimburi culturale și educaționale la nivel academic.


Articol scris de Miruna AruxandeiLasă un răspuns

Site creat de