Uncategorized

Daniel Dăianu conferenţiază la UBB pe tema „Romania and Euro area: Myth vs.Reality"

Daniel Dăianu

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul UBB, organizează joi, 25 februarie, o întâlnire cu Daniel Dăianu, membru al Consiliului de Administrație a Băncii Naționale a României. Acesta va susține o prelegere cu titlul „Romania and Euro area: Myth vs.Reality„.

Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 13.30-15.00, în Sala 118, Campus FSEGA (str. Teodor Mihali, nr. 58-60).

Daniel Dăianu a susținut mai multe prelegeri în  cadrul unor evenimente de înaltă ținută academică organizate de către Universitatea Babeș-Bolyai, ultima dintre acestea  fiind  prilejuită  de lansarea volumului „Marele impas în Europa. Ce poate face România?” apărut la Editura Polirom.

Pe un fundal geopolitic și instituțional extrem de complicat, România se confruntă cu nenumărate alegeri şi întrebări dificile, dintre care cea legată de aderarea la Zona Euro se desprinde prin importanță. Profesorul, dar și omul de bancă Daniel Dăianu, a publicat în revistele de specialitate și în  mass-media,  în ultimii ani,  o serie de articole şi analize pe teme legate de convertibilitate, convergență și adoptarea monedei Euro. Într-un stil dinamic şi angajant, textele domniei sale reprezintă un reper pentru cercetători, cadre didactice și studenți, dar și practicieni angajați în acest demers atât de important pentru Romania.Lasă un răspuns

Site creat de