Studentie

Daniel Dăianu, membru al Academiei Române, în vizită la UBB Cluj

Daniel Dăianu

Universitatea Babeș-Bolyai vă invită să participați, joi, 2 martie, la o serie de manifestări axate pe provocările la care este supusă, în prezent Uniunea Europeană și care îl au ca invitat pe fostul europarlamentar şi ministru de Finanţe al României, Daniel Dăianu, în prezent membru al Academiei Române, al Consiliului de Administrație a Băncii Naționale a României şi al HLGRO (High Level Group on EU Own Resources).

Programul zilei va debuta cu participarea lui Daniel Dăianu la dezbaterea cu tema Noul protecţionism în lumea dezvoltată: o ameninţare la adresa ordinii liberale globale?”, a Grupului de Reflecţie CITADEL, găzduită, începând cu ora 11.00, de Sala Jean Monnet a Facultăţii de Studii Europene din cadrul UBB (str. Em. De Martonne, nr.1).

Manifestările vor continua cu lansarea cărţii cu titlul „New Europe and the Great Recession„, semnată de Daniel Dăianu. Evenimentul va avea loc la Sala Club a Casei Universitarilor (str. Em. De Martonne, nr.1), începând cu ora 12.30 și va fi moderat de către acad. prof. Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, prezentările volumului find realizate de prof. univ. dr. Mihaela Luțaș – prorector al Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Agnes Nagy și conf. univ. dr. Valentin Naumescu.

Începând cu ora 17.30, Daniel Dăianu va susține, în Aula Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB (str. Theodor Mihali nr. 58-60), conferința cu tema „Uniunea sub asediu: provocări pentru bugetul UE și bugetele naționale”.

Membru al Academiei Române, dar și al unor importante foruri internaționale civice, științifice și profesionale, Daniel Dăianu a participat la diverse evenimente de înaltă ținută academică organizate de Universitatea Babeș-Bolyai, ultima prelegere susţinută la UBB, în luna februarie a anului 2016, având ca temă „Romania and Euro area: Myth vs.Reality”.Lasă un răspuns

Site creat de