Sport, Studentie

Dascălu Bogdan din Cluj a câştigat două medalii de aur la Campionatul Naţional de Tineret de scrimă (VIDEO)

Bogdan Dascalu

În perioada 24-24 martie la Timişoara s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Tineret la scrimă, iar printre participanţi s-a aflat şi universitarul Dascălu Bogdan. Competiţia s-a desfăşurat atât la individual cât şi la echipe, iar sportivul de la Clubul “Universitatea Cluj”a reuşit să câştige două medalii de aur – în prima zi la individual, iar a doua zi împreună cu echipa.

„Concursul în sine a venit ca o confirmare a ceea ce lucrăm noi la Cluj, o confirmare că lucrurile sunt făcut cum trebuie. Am început puţin timorat concursul, probabil şi din pricina emoţiilor avute. După cele două tururi de grupe m-am situate pe primul loc pe tabloul de eliminare directă, iar după aceea am încercat să-mi fac scrima mea pentru că ştiam că astfel nu voi întâmpina nici un imperiment. În semifinala şi în finala am avut la fel un început mai greoi, dar lucrurile au început să decurgă după cum am plănuit iar aurul a ajuns la Cluj; speram să-l păstrăm aici pentru multă vreme” a declarat Dascălu Bogdan pentru cluju.ro.

Sportivii legitimaţi la Clubul Sportiv „Universitatea Cluj” au obţinut medalia de aur şi pe echipe

A doua zi a fost un merit colectiv, deoarece toţi am contribuit la această performanţă. Atât eu cât şi colegii mei (Sebastian Flucus, Bartok Alpar, File Szabolcs) am fost foarte motivaţi şi am arătat dorinţă foarte mare de biruinţă. Alături de succesul nostru s-au aflat şi antrenorul Peter Habala care ,cu experienţa sa reuşeşte să ne ghideaze tot timpul spre succes, dar şi colegul nostru de la echipa de seniori Radu Daraban.

Performanţa este rodul unei munci îndelungate, dar în special un proiect pe care l-am început în luna februarie a acestui an. Putem spune că în momentul de faţă ne aflăm în grafic cu ceea ce ne dorim să realizăm, dar în acelaşi timp trebuie să menţionăm că mai avem mult de muncă pentru a ajunge în vârf. Orele petrecute în sala de scrimă alături de colegii mei se regăsesc în rezultatele obţinute, astfel că nu pot să nu fiu decât mulţumit decât ceea ce se întâmplă la Cluj cu scrima şi să sper că pe viitor voi ajunge să urc şi pe podiumuri mai valoroase” a completat sportivul pentru cluju.ro.

Pentru Bogdan urmează participarea la Campionatul European de Tineret, plus Memorialul Pellegrini şi Campionatul Naţional de Seniori. Sportivul spera ca în urma acestor competiţii să se întoarcă la Cluj cu rezultate la fel de bune. Obiectivul-tinta rămâne, însă, Olimpiada de la Tokyo din 2020.

Citeşte şi: INTERVIU Bogdan Dascalu – student la Cluj, campion si vicecampion national la scrimaLasă un răspuns

Site creat de