Social & Cultura

De ce trebuie să investești în beneficii extra-salariale dacă vrei să crești productivitatea angajaților

beneficii extra-salariale

În lumea afacerilor, angajatul este unul dintre cele mai importante elemente pentru o afacere de succes, iar motivarea acestora trebuie să fie un aspect esențial pentru o companie care visează să atingă succesul. O abordare strategică pentru atingerea acestor obiective constă în oferirea de beneficii extra-salariale, o modalitate eficientă de a evidenția angajamentul față de bunăstarea și satisfacția angajaților. Dacă ai o companie sau lucrezi în domeniul resurselor umane, explorează cu noi modul în care beneficiile extra-salariale pot face diferența în ceea ce privește productivitatea angajaților și succesul general al unei organizații.

Descoperă aici motive pentru care beneficiile extra-salariale încurajează productivitatea angajaților 

  1. Se asigură creșterea satisfacției și a angajamentului 

Atunci când angajații simt că sunt apreciați și răsplătiți pentru contribuția lor, nivelul lor de satisfacție și angajament în cadrul companiei crește semnificativ. Beneficiile extra-salariale, precum programele de sănătate și wellness, abonamente la sală sau asigurările medicale suplimentare, arată angajaților că organizația este interesată nu doar de performanța lor profesională, ci și de bunăstarea lor generală. Angajații mulțumiți sunt mai predispuși să se implice activ în sarcinile lor și să ofere rezultate de calitate.

  1. Reduce absenteismul și demisiile frecvente

Beneficiile extra-salariale, precum programul de lucru flexibil, opțiunile de muncă la distanță sau zilele extra de concediu plătite, pot contribui la reducerea absenteismului și a demisiilor frecvente. Practic, situația personalului va fi mult mai constantă.  Angajații care se bucură de astfel de beneficii se simt mai motivați să rămână în cadrul companiei, știind că li se acordă flexibilitate și recunoaștere a eforturilor depuse.  Astfel, te încurajăm să introduci aceste beneficii în oferta salarială. De exemplu, le poți oferi angajaților cardul pentru bonuri de masă Pluxee, fiindcă tichetele de masă sunt un must

  1. Aceste beneficii le pot îmbunătăți starea de sănătate

Programele de wellness și beneficiile care vizează îmbunătățirea stării de sănătate a angajaților au un impact direct asupra productivității. Angajații sănătoși sunt mai puțin predispuși la absenteism și au o energie și concentrare mai mare în timpul orelor de lucru. Beneficiile precum asigurarea medicală, sesiunile de fitness sau programele de consiliere pot contribui la creșterea bunăstării generale a angajaților, având un impact pozitiv asupra performanței lor în cadrul organizației.

  1. Beneficiile atrag atenția candidaților de valoare 

Într-un mediu economic în care competiția pentru talente este acerbă, beneficiile extra-salariale devin un factor decisiv în atragerea angajaților talentați. Un pachet de beneficii atractiv poate face diferența în alegerea între două oferte de angajare similare. Acest aspect nu doar că menține echilibrul în echipa curentă, dar și asigură atragerea de profesioniști talentați, ceea ce, în final, contribuie la creșterea competitivității pe piața muncii.

În concluzie, beneficiile extra-salariale nu sunt doar un cost, ci o investiție în resursele umane ale unei companii. O abordare echilibrată și personalizată a acestor beneficii poate aduce câștiguri semnificative în ceea ce privește productivitatea angajaților și succesul organizațional. O echipă motivată și satisfăcută este mai productivă și mai eficientă, aducând beneficii nu doar pentru angajați în sine, ci și pentru întreaga companie. 

Sursă foto: pexels.comLasă un răspuns

Site creat de